Video ⟩ Tīms un Medvedevs iekļūst "ATP Finals" turnīra finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dominiks Tīms
Dominiks Tīms Foto: EPA/Scanpix

Austrijas tenisists Dominiks Tīms sestdien Londonā ATP sezonas finālturnīrā trīs setos pārspēja ranga pirmo raketi Novaku Džokoviču, otro gadu pēc kārtas sasniedzot finālu, kurā pretim stāsies Daņiils Medvedevs no Krievijas.

ATP ranga trešā rakete Tīms pusfinālā ar 7-5, 6-7 (10:12), 7-6 (7:5) uzvarēja Džokoviču.

Pirmo setu Tīmam izdevās uzvarēt, pateicoties breikam 11.geimā, bet otrajā spēku samēri bija tik līdzīgi, ka uzvarētāju nācās noskaidrot ar taibreika palīdzību.

Tīms ātri panāca 2:0, bet Džokovičs brīdi vēlāk jau bija vadībā ar 4:2. Pēc tam sešas reizes rezultāts bija neizšķirts, lai arī Tīmam bija četras iespējas noslēgt dueli ar uzvaru.

Arī trešajā setā bija nepieciešams taibreiks. Sākotnēji šķita, ka Tīms jau piedzīvojis zaudējumu, jo nonāca iedzinējos ar 0:4, taču turpinājumā viņš vairs zaudēja tikai vienu punktu un spraigā cīņā otro gadu pēc kārtas sasniedza ATP finālturnīra finālu.

"Šī spēle bija ļoti nervoza," pēc uzvaras skaidroja šī gada "US Open" čempions Tīms. "Priecājos, ka tiku tam cauri, tāpēc darīšu visu iespējamo, lai izcīnītu uzvaru finālā."

Tikmēr Džokovičs nevairījās paslavēt savu konkurentu, jo atspēlēties no 0:4 taibreikā esot neticami.

"Nedomāju, ka aizvadīju sliktu spēli. Servēju labi, taču viņš [Tīms] visas bumbiņas spēja iesist vienā vai otrā laukuma pusē," norādīja Džokovičs. "Biju jau tuvu panākumam, taču viņš man to atņēma. Tīms to bija pelnījis."

Iepriekš Tīms ar Džokoviču finālā tikās arī šī gada Austrālijas atklātajā čempionātā. Džokovičs toreiz izcīnīja uzvaru.

Vēlāk otrā pusfināla duelī ranga ceturtā rakete Medvedevs ar 3-6, 7-6 (7:4), 6-3 uzvarēja spāni Rafaelu Nadalu, kuram arī šogad neizdosies tikt pie sava pirmā ATP finālturnīra titula.

Pirmā seta trešajā geimā Nadals ar lielām grūtībām nosargāja savu servi, taču astotajā geimā spānis nobreikoja Medvedevu un vēlāk uzvarēja ar 6-3. Otrajā setā viss izšķīrās taibreikā, kurā Nadals ātri vien nonāca iedzinējos ar 1:4 un vēlāk nespēja atgūties.

Trešajā setā abi tenisisti līdz pat septītajam geimam pretiniekam servi neatdeva, taču Medvedevs ar trešo mēģinājumu panāca 4-3 un īsi pēc tam jau 5-3. Uzvaru pusfinālā Medvedevs izcīnīja devītajā geimā, izmantojot jau pirmo mačbumbu.

Medvedevs pērn šajā turnīrā piedzīvoja zaudējumus visās trīs spēlēs, bet Nadals, kura rēķinā ir 86 vienspēļu tituli, ATP finālturnīram šogad kvalificējās jau 16.gadu pēc kārtas. 

Spānis iepriekš sešas reizes sasniedza ATP finālturnīra finālu, taču ne reizi vēl nav spējis uzvarēt.

Fināls starp Tīmu un Medvedevu paredzēts svētdien.

ATP finālturnīrs Londonā "O2" arēnā uz cietā seguma notiks līdz svētdienai. Šogad turnīram aprit 50 gadi kopš pirmo reizi 1970.gadā tas tika sarīkots Tokijā.

Pirms 50 gadiem Tokijā uzvaras laurus plūca Stens Smits.

Šī ir jau 12.reize, kad finālturnīrs noris Londonā, bet nākamgad sacensības plānotas Turīnā, Itālijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu