Kāpēc ikdienā vajadzētu sarunāties ar svešiniekiem?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Sarunāties ar svešiniekiem šķiet biedējoši, it īpaši mūsdienās, kad viss pakļauts interneta videi, taču nekaitīgos apstākļos, kad ir droši socializēties, ikdienišķās sarunas var būt gan patīkamas, gan emocionāli izdevīgas, vēsta portāls "PsychologyToday".

Virspusējā nozīme

Lielākajai daļai no mums tipiska diena ir laika pavadīšana kopā ar ģimeni un draugiem, kā arī ar svešiniekiem. Neatkarīgi no tā, vai pērkam kafiju, iepērkam pārtikas preces vai lūdzam palīdzību, lai atrastu produktu kādā veikalā, uzņēmējdarbības laikā mēs regulāri sazināmies ar svešiniekiem.

Ātrās informatīvās sarunas bieži tiek uzskatītas par vienkāršu datu apmaiņu. Tomēr, ja tas ir mūsu domāšanas veids, mēs varam daudz ko palaist garām.

Tas ir nomierinoši, ja draudzīga seja kafijas veikalā jautā, vai vēlaties savu iecienīto kafiju. Šādai mijiedarbībai ir ne tikai finansiāli ieguvumi, bet arī ir nozīmīga. 

Balstoties pētījumos, mēs emocionāli varētu gūt labumu no attieksmes pret pakalpojumu sniedzējiem kā paziņām, bezpersoniskas apmaiņas pārvēršanu par autentisku sociālo mijiedarbību.

Protams, pētījumi atklāja, ka cilvēki, kuri iesaistījās sociālajā mijiedarbībā ar baristu, sazinoties ar acīm, smaidot un runājot, ziņoja par pozitīvāku ietekmi nekā tie, kuru mērķis bija tikai efektivitāte.

Vēlāk veica pierādījumus, kas liecināja, ka šīs sekas veicinot piederības sajūtu, kas savukārt veicina laimi.

Praktisks pielietojums

Neskatoties uz efektivitātes prioritāti pār sabiedriskumu, finanšu darījuma traktēšana kā sociālā mijiedarbība ne vienmēr prasa papildu laiku. Mēs varam uzsmaidīt un sazināties ar acīm, kamēr runājam, iepriekš izsakot savu pasūtījumu ar draudzīgu sveicienu.

Tā kā laipnība ir lipīga, jūs varat ne tikai uzlabot savu garastāvokli, bet arī klienta pieredzi.

Tā kā laime ir nenovērtējama, kāpēc gan nedalīties ar šo bagātību?

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu