Bijušais Francijas prezidents Sarkozī stāsies tiesas priekšā saistībā apsūdzībām korupcijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: J_UK/Shutterstock.com

Bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī pirmdien stāsies tiesas priekšā saistībā ar apsūdzībām korupcijā par mēģinājumu iegūt slepenu informāciju no tiesneša.

Bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī pirmdien stāsies tiesas priekšā saistībā ar apsūdzībām korupcijā par mēģinājumu iegūt slepenu informāciju no tiesneša.

Sarkozī, kas prezidenta amatu ieņēma no 2007. līdz 2012.gadam, apsūdzēts par mēģinājumu 2014.gadā ar sava advokāta Tjerī Hercoga starpniecību iegūt slepenu informāciju no Kasācijas tiesas tiesneša Žilbēra Azibēra par izmeklēšanu citā ar Sarkozī saistītā lietā.

Arī Hercogam un Azibēram ir jāstājas tiesas priekšā.

Ja Sarkozī un Hercogs tiks atzīti par vainīgiem viņiem izvirzītajās apsūdzībās, viņiem var tikt piespriests līdz desmit gadiem ilgs cietumsods.

Plānots, ka tiesa Sarkozī lietā ilgs līdz 10.decembrim.

Sarkozī ir pirmais Francijas eksprezidents, kas tiks tiesāts tik nopietnās apsūdzībās.

2011.gadā Sarkozī priekštecim prezidenta amatā Žakam Širaka tika piespriest divu gadu nosacīts cietumsods saistībā ar fiktīvu darbavietu skandālu.

Francijas mediji ziņo, ka 73 gadus vecais Azibērs lūdzis atlikt tiesas prāvu veselības problēmu dēļ. Tiesa apstiprinājusi, ka šāds lūgums ir saņemts.

Sarkozī ir apsūdzēts mēģinājumā piekukuļot Azibēru, lai iegūtu slepenu informāciju par izmeklēšanu citā ar Sarkozī saistītā lietā. Apmaiņā pret informāciju Sarkozī piedāvājis atbalstīt Azibēra pieteikumu uz izdevīgu amatu Monako.

Apsūdzības pret Sarkozī balstītas uz viņa un Hercoga telefonsarunām, kuras ierakstījusi policija.

Sarkozī noliedz, ka būtu pastrādājis noziegumu, un apgalvo, ka viņa telefonsarunas noklausītas nelegāli.

Sarozī joprojām ir populārs konservatīvo aprindās, kas uzskata viņu pat pilsonisko brīvību aizstāvi. Sarkozī memuāri "Le Temps des Tempetes" ("Vētru laiks") vasarā kļuva par bestselleru.

Sarkozī šomēnes arī piedalījās Pirmā pasaules kara atceres pasākumā kopā ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un eksprezidentu Fransuā Olandu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu