Inficēšanās ar Covid-19 dēļ vairākās Salaspils izglītības iestādēs skolēni mācās attālināti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: GUNDAM_Ai/shutterstock.com

Saslimšanas ar Covid-19 dēļ vairākās Salaspils izglītības iestādēs skolēni mācās attālināti, aģentūru LETA informēja Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule.

Pagājušajā piektdienā Salaspils 1.vidusskolā ir konstatēts jauns saslimšanas gadījums ar Covid-19, tāpēc no pirmdienas, 23.novembra, 2.c klases, 4.d klases, 2.b klases un 1.a klases skolēni mācīsies attālināti.

Salaspils 2.vidusskolā, pamatojoties uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijām, karantīnā atrodas 3.c klases skolēni un trīs pedagogi, savukārt 1.d klases skolēni mācās attālināti un 4.b skolēni - daļēji attālināti.

Balcerbule sacīja, ka patlaban pašvaldība meklē risinājumu par pārtikas paku nodrošināšanu bērniem, kuri mācās attālināti.

27.novembrī beidzas karantīnas periods Salaspils pirmsskolas izglītības iestādes "Ritenītis" bērniem. Pašvaldība vienojusies ar SPKC epidemiologiem par "Ritenītis" audzēkņu testēšanu ar siekalu testiem, pirms viņi atsākt apmeklēt bērnudārzu. 

Siekalu testa komplektu ar pamācību "Ritenītis" audzēkņi varēs saņemt no trešdienas, 25.novembra, līdz piektdienai, 27.novembrim, Covid-19 analīžu pieņemšanas punktā Lauku ielā 8, Salaspilī autostāvvietā pie veselības centra. Savākto siekalu testa materiālu jānodod pieņemšanas punktā 24 stundu laikā, proti, līdz 27.novembra, plkst.18, piebilda pašvaldības pārstāve.

Balcerbule skaidroja, ka šādu lēmumu sadarbībā ar SPKC pašvaldība ir pieņēmusi, lai ierobežotu nu jau ļoti straujo Covid-19 infekcijas izplatību novada izglītības iestādēs. Plānots, ka "Ritenītis" darbu varēs atsākt 30.novembrī.

Atsākot apmeklēt bērnudārzu, jebkurā gadījumā ir jābūt ārsta izziņai, ka bērns ir vesels. Arī par karantīnas beigšanu lemj ārstējošais ārsts, atgādināja pašvaldības pārstāve.

Kā liecina SPKC dati, 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Salaspils novadā pašlaik ir 87 cilvēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu