Re:Check ⟩ Vai Saeimas ēdnīcā netiek pārkāpti noteikumi?

Sabīne Bērziņa
, Re:Baltica
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Re:baltica

Trīs tūkstoši cilvēku "Facebook" dalījušies ar ierakstu, kurā pausts sašutums, ka Saeimā joprojām strādā kafejnīca. Ieraksta autors norāda, ka visas ēdināšanas iestādes seko ierobežojumiem atšķirībā no Saeimas, kurai esot "savi likumi". Tā nav taisnība, jo ēdnīcas skolās un darbavietās, par kādu uzskatāma arī Saeimas kafejnīca, drīkst turpināt darbu.

Ieraksta autors raksta:

"Visas ēdināšanas iestādes seko līdzi ierobežojumiem un pārtraukušas savu darbu. Dažas uz krīzes laiku, dažas jau uz visiem laikiem. Tie, kuri var – nodrošina līdzņemšanas opciju, lai izdzīvotu krīzi. Bet Saeimas kafejnīca? Tur sava pasaule un savi likumi – viss strādā!  [?] "

Foto: Ekrānuzņēmums

Ministru kabineta noteikumos, kuros norādīts, ka ārkārtējās situācijas laikā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi var izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai, iekļauts arī izņēmums. Proti, ierobežojumi nav attiecināmi uz lidostas Rīga termināli un sabiedriskās ēdināšanas vietām izglītības iestādēs, kā arī darbavietās, ja tās nav publiski pieejamas.

Uz to norādīja arī Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja vadītājs Juris Vīgulis – parlamenta ēdnīca nav publiski pieejama un darbojas saskaņā ar ārkārtas situācijas laikā noteikto regulējumu. "Kafejnīcas darbā tiek stingri ievērotas epidemioloģiskās drošības prasības. Tāpat kafejnīcas apmeklētāji tiek aicināti izvērtēt iespējas ņem ēdienu līdzi," viņš piebilst.

Daļa Saeimas darbinieku arī strādā attālināti, ja to ļauj darba saturs un tas ir tehniski iespējams, Re:Check stāstīja Vīgulis. To darbinieku skaits, kas strādā klātienē un izmanto ēstuvi, ir mainīgs atkarībā no, piemēram, Saeimas sēžu un komisiju sēžu grafika. 

"Facebook" ieraksta autors informāciju un attēlu ieguvis no raidījuma "Bez Tabu" veidotā sižeta. To, ka Saeimas ēdnīca drīkst strādāt ārkārtas situācijas laikā un nekādi normatīvi netiek pārkāpti, žurnālistiem norādīja arī Veselības ministrijas pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu