Austrālijas aviosabiedrība "Qantas" prasīs, lai starptautisko reisu pasažieri būtu vakcinēti pret Covid-19 (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Qantas" lidmašīna.
"Qantas" lidmašīna. Foto: Reuters/ScanPix

Austrālijas aviosabiedrība "Qantas" prasīs, lai tās starptautisko reisu pasažieri būtu vakcinēti pret Covid-19, pirmdienas vakarā paziņoja kompānijas vadītājs Alans Džoiss.

Džoiss sacīja, ka "Qantas" ieviesīs šādu noteikumu, tikko kāda Covid-19 vakcīna kļūs pieejama sabiedrībai. 

"Mēs paredzam mainīt mūsu noteikumus un nosacījumus, lai pateiktu starptautiskajiem ceļotājiem, ka mēs lūgsim cilvēkus vakcinēties, pirms viņi varēs iekāpt lidmašīnā," sacīja "Qantas" vadītājs.

"Vai tas būs vajadzīgs iekšzemes reisos - mums būs jānoskaidro, kas notiks ar Covid-19 [aviācijas] tirgū; bet mēs noteikti uzskatām, ka tas ir nepieciešams starptautiskajiem viesiem, kas dodas [uz Austrāliju], un cilvēkiem, kas atstāj šo valsti."

Džoiss prognozēja, ka šāds noteikums kļūs par standarta praksi aviokompānijām visā pasaulē, kur valdības un aviosabiedrības pašlaik apsver elektronisku vakcinācijas pasu ieviešanu. 

Austrālijas starptautiskās robežas kopš marta ir praktiski bijušas slēgtas, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos. Austrālija pat ir ierobežojusi savu pilsoņu skaitu, kuriem ik nedēļu ir atļauts atgriezties valstī, un tāpēc desmitiem tūkstoši austrāliešu ir iestrēguši ārvalstīs.

"Qantas" ir atskaitījusi no lidojošā sastāva vairāk nekā 200 lidmašīnas un atlaidusi 8500 darbiniekus, mēģinot kompensēt zaudējumus, kurus radījis gaisa ceļojumu pieprasījuma kritums.

Austrālija mēģina veidot "ceļošanas burbuļus" ar citām valstīm, kuras ir ierobežojušas koronavīrusa izplatīšanos. Ir gan maz ticams, ka Austrālija pilnīgi atvērs savas robežas starptautiskajiem ceļotājiem, kamēr vakcīna nav plaši pieejama. 

Austrālijā kopš pandēmijas sākuma ir reģistrēti nedaudz vairāk par 27 800 inficēšanās gadījumiem un 907 nāves gadījumi. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu