Arī Polijā apstiprināta ūdeļu inficēšanās ar jauno koronavīrusu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ūdele. Ilustratīvs attēls.
Ūdele. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Polijā ir apstiprināti pirmie ūdeļu inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, otrdien paziņoja Gdaņskas Medicīnas universitātes un Gdaņskas Universitātes zinātnieki, kas veica pētījumu sadarbībā ar veterinārārstiem.

Patogēns tika konstatēts ūdeļu fermā Pomožes vojevodistē valsts ziemeļos. Jaunā koronavīrusa testi tika veikti pavisam 91 ūdelei, un astoņām testi bija ar pozitīvu rezultātu. 

“Šis ir pirmais gadījums, kad Polijā ir apstiprināta lauksaimniecības dzīvnieku inficēšanās ar SARS-CoV-2 vīrusu,” sacīja zinātnieki.

Iegūtie rezultāti vedina uzskatīt, ka jaunais koronavīruss var tikt pārnests no cilvēkiem uz ūdelēm. Ūdeļu inficēšanās ar to jau iepriekš tika apstiprināta citās Eiropas valstīs, tai skaitā Zviedrijā un Dānijā. 

Divas dienas pirms šī Polijas zinātnieku paziņojuma Francijas valdība pavēstīja, ka ir devusi rīkojumu apkaut ūdeles fermā, kur starp šiem dzīvniekiem cirkulēja jaunā koronavīrusa mutācija. 

Dānijā, kur valdība likusi apkaut 15 miljonus ūdeļu, ir konstatēta jaunā koronavīrusa mutācija vairākiem cilvēkiem, kas ar to inficējušies no ūdelēm. 

Polijā līdz šim ir konstatēti vairāk nekā 909 000 Covid-19 infekcijas gadījumu un 14 300 nāves gadījumi. Otrdien tika reģistrēti vairāk nekā 10 000 jaunu inficēšanās gadījumu un 540 nāves gadījumi. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu