UEFA Čempionu līgas izslēgšanas mačos priekšlaicīgi iekļuvušas jau četras komandas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FC "Barcelona" futbolisti
FC "Barcelona" futbolisti Foto: AFP / Scanpix

Londonas "Chelsea", Turnīras "Juventus", "Barcelona" un "Sevilla" otrdien nodrošināja sev vietu UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs.

E apakšgrupas līderes "Chelsea" un "Sevilla" izcīnīja uzvaras, tādējādi nodrošinot sev vietu starp 16 labākajām komandām.

"Chelsea" viesos ar 2:1 (1:0) uzvarēja Francijas komandu "Stade Rennais".

Pirmie vadībā izvirzījās londonieši, jo Kalums Hadsons-Odojs pēc partneras tālas piespēles 22.minūtē izrāvās vienatnē pret vārtsargu un no tuvas distances bija nekļūdīgs.

Pirmajā puslaikā "Chelsea" turpināja spēlēt aktīvi, taču rezultāts palika nemainīgs. Otrā puslaika sākumā Tīmo Verners panāca 2:0, taču soģis lēma, ka spēlētājs iepriekš atradies aizmugures stāvoklī. Divu vārtu pārsvars būtu noderējis, jo piecas minūtes līdz mača beigām neizšķirtu panāca Seržs Girasī.

"Cheslea" uzvaru izrāva kompensācijas laika pirmajā minūtē. Francijas komandas vārtsargs Vernera sitienu atvairīja, bet lejup krītošo bumbu ar galvu vārtos raidīja Olivjē Žirū.

Ar identisku rezultātu viesos uzvarēja arī Spānijas komanda "Sevilla", kas ar 2:1 (1:0) pieveica "Krasnodar" no Krievijas.

Jau ceturtajā minūtē Ivans Rakitičs panāca 1:0 "Sevilla" labā, taču pārsvars zuda otrā puslaika 11.minūtē, pēc Masjela Vandersona sitiena no tuvas distances. Uzvaras vārtus kompensācijas laika piektajā minūtē guva Munirs el Hadadi. Futbolists bija pirmais pie aizsarga bloķētās bumbas un ar atkārtotu mēģinājumu guva uzvaras vārtus.

Pēc četrām spēļu kārtām "Chelsea" un "Sevilla" E grupā iekrājušas desmit punktus, bet "Krasnodar" un Francijas klubs tikuši pie viena punkta.

Tikmēr F apakšgrupā Dortmundes "Borussia" mājās ar 3:0 (2:0) pārliecinoši uzveica Beļģijas vienību "Club Brugge".

Vācijas bundeslīgas klubā iespaidīgu sniegumu turpina demonstrēt norvēģu talants Ērlings Brauts-Holanns. Viņš šajā nedēļā tika atzīts par labāko jauno futbolistu, kurš spēlē kādā no Eiropas vadošajiem klubiem un vēl nav sasniedzis 21 gada vecumu.

Norvēģis savus un arī komandas pirmos vārtus soda laukuma aprisēs guva 18.minūtē, bet 30 minūtes līdz mača beigām viņš panāca 3:0.

Tie viņam bija jau 15.vārti 12 Čempionu līgas spēlēs. Neviens cits spēlētājs iepriekš savos 12 pirmajos Čempionu līgas mačos nebija guvis vairāk par 11 vārtiem.

Pirmā puslaika pēdējā minūtē vārtus guva arī Džeidons Sančo, kurš rezulatīvi piespēlēja Brauta-Hollana pirmajā "golā".

Pie panākuma šajā apakšgrupā tika arī Romas "Lazio", kas savā laukumā ar 3:1 (2:1) uzvarēja Sanktpēterburgas "Zeņit".

Mača trešajā minūtē ar sitienu no aptuveni 18 metriem izcēlās Siro Immobile, kurš otrā puslaika desmitajā minūtē stājās uz 11 metru atzīmes, panākot 3:1.

Marko Parolo 22.minūtē ar spēcīgu sitienu pa zemi rezultāta pārsvaru dubultoja, taču Artjoms Dzjuba trīs minūtes vēlāk vienus vārtus atguva.

Grupas līdere ar deviņiem punktiem ir "Borussia", par vienu mazāk iekrājusi "Lazio", kamēr Beļģijas un Krievijas klubi tikuši pie attiecīgi četriem un viena punkta.

Izslēgšanas turnīru sasniedza arī G apakšgrupas grandi "Barcelona" un "Juventus".

"Barcelona" bez līdera Lionela Mesi sastāvā viesos ar 4:0 (0:0) sagrāva Kijevas "Dinamo".

Spānijas grands kļuva tikai par otro klubu Čempionu līgas vēsturē, kas vienā spēlē laukumā laidusi divus ASV futbolistus - Serhinjo Dests un Konrāds De la Fuente.

Dests 52.minūtē atklāja mača rezultātu, 57. un 70. minūtē izcēlās Martins Braitvaits, bet kompensācijas laika otrajā minūtē Žordi Alba soda laukumā iepretim vārtiem bumbu nogādāja pie Antuāna Grīzmana.

"Barcelona" šī bija jau devītā reize, kad Čempionu līgas izslēgšanas turnīru izdevies sasniegt jau pēc četrām aizvadītām apakšgrupas spēlēm. To pašu iepriekš spējusi arī Madrides "Real".

Citā šīs grupas spēlē "Juventus" savā laukumā ar 2:1 (1:1) uzvarēja Budapeštas "Ferencvaros".

Bumba 19.minūtē "Juventus" soda laukumā pēc rikošeta veiksmīgi nonāca pie Mirto Uzuni, albānim vadībā izvirzot Ungārijas klubu. 16 minūtes vēlāk Krištianu Ronaldu pietuvojās soda laukumam un ar sitienu pa zemi izlīdzināja rezultātu, taču uzvaras vārtus jau kompensācijas laika piektajā minūtē iesita Alvaro Morata, kurš laukumā devās 62.minūtē.

Ronaldu otrdien guva savus 70.vārtus Čempionu līgas turnīrā. Tikpat "goli" šajā turnīrā ir arī Mesi rēķinā.

"Barcelona" četrās spēlēs iekrājusi 12 punktus, par trim mazāk ir "Juventus", bet Kijevas un Budapeštas vienības tikušas pie punkta.

Visbeidzot H apakšgrupā Mančestras "United" 4:1 (3:0) pieveica Stambulas "Bašakšehir", atriebjoties par neveiksmi, kas piedzīvota iepriekšējā tikšanās reizē.

"United" pirmajā abu komandu tikšanās reizē divus vārtus ielaida jau pirmajā puslaikā, tāpēc šoreiz uzbrukumā darbojās krietni aktīvāk. Bruno Fernandess septītajā minūtē no aptuveni 17 metriem bumbu trieca zem vārtu pārliktņa, bet 12 minūtes vēlāk viņš soda laukumā izvēlējās pareizu pozīciju un atlēkušo bumbu vārtu tīklā raidīja ar vieglu pieskārienu.

Markuss Rešfords 35.minūte 3:0 panāca ar realizētu "pendeli", Denizs Turucs 75.minūtē precīzi izpildīja brīvsitienu, bet Daniels Džeimss izcēlās kompensācijas laika otrajā minūtē.

Tāpat reabilitēties izdevās arī Parīzes "Saint-Germain" (PSG). Francijas čempione mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Leipzig" no Vācijas, kas pirmajā duelī bija pārāka ar 2:1.

Uzvaru PSG nodrošināja brazīlieša Neimara iesistā "pendele" 11.minūtē.

"United" ar deviņiem punktiem atrodama pirmajā pozīcijā, pa sešiem nopelnījušas PSG un "Leipzig", bet pēdējā ar trim punktiem ir "Bašakšehir".

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā.

Iepriekšējās sezonas čempioni tika noskaidroti Lisabonā astoņu komandu finālturnīrā. Titula mačā Minhenes "Bayern" ar 1:0 pārspēja Parīzes "Saint-Germain".

2020./2021.gada sezonas fināls paredzēts Stambulā, kur bija jānotiek aizvadītās sezonas galvenajai spēlei.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu