Krievijas mediji ziņo, ka esot atklāta Putina mīļākā un ārlaulības meita. Kas viņas ir? (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP// ekrānuzņēmums no video

Jaunākajā izmeklējošās žurnālistikas medija "Projekt" publikācijā detalizēti aprakstīti izmeklēšanas rezultāti par vienu no bankas "Rossija" akcionārēm Svetlanu Krivonogihu, kura, kā ziņo medijs, bijusi Putina mīļākā un, iespējams, dāvājusi Krievijas prezidentam ārlaulības meitu.

Krivonogihai pieder 2,8% bankas akciju, jo viņai esot bijušas "ilgstošas un ciešas attiecības" ar Krievijas prezidentu. Par Krivonogihu zināms, ka viņa dzimusi Ļeņingradā 1975. gadā un ar Putinu iepazinusies 90. gados. 

Apstiprinot šo faktu, izdevums "Insider" jau vēstījis, ka 1999. gada 4. janvārī līdzās Putinam lidmašīnā atradās Nacionālās gvardes vadītājs Viktors Zolotovs, bet priekšējā sēdeklī - Krivonogiha. 

2000. gadā Krivonogiha pabeidza universitāti un gandrīz nekavējoties kļuva par vairāku lielu Krievijas uzņēmumu akcionāri.

Šobrīd sieviete papildus "Rossija" akcijām ir visu gadu strādājoša slēpošanas kūrorta īpašniece. Jāpiebilst, ka kūrorts ir iecienīts Putinu ģimenē - tieši tur pirms septiņiem gadiem, pēc mediju ziņām, esot notikušas Krievijas prezidenta meitas Katerinas Tihonovas kāzas.

Žurnālisti arī apgalvo, ka Krivonogihas dzīvoklis atrodas Akmens salā Sanktpēterburgā, kur dzīvo arī citi Putina tuvākie līdzgaitnieki. Pirms Krivonogiha pārcēlās uz Akmens salu, viņa dzīvoja komunālajā dzīvoklī Maskavā, un bijušie kaimiņi plašsaziņas līdzekļiem vēstīja, ka 90. gados meitenei bija kungs - "valdības ierēdnis", "papucītis". 

Kā "Proekt" pastāstīja anonīmi avoti, Krivonogiha tikās ar Putinu, pat pirms viņš tika ievēlēts valsts augstajā amatā. 

Šobrīd viņai un viņas ģimenei pieder nekustamais īpašums Sanktpēterburgā, Maskavā un Sočos. Kā lēš "Projekt", visu Krivonogihas un viņu ģimenes īpašumu un aktīvu vērtība ir aptuveni 7,7 miljardi rubļu (85,5 miljoni eiro).

2003. gadā Svetlanai piedzima meita, kurai tika dots vārds Elizabete. Dokumentos nav norādīts viņas tēvs, ir zināms tikai tēvavārds - Vladimirovna. 

Izmeklējošās žurnālistikas medijs nepublicēja meitenes seju "ētisku apsvērumu dēļ". Tomēr publikācijā norādīts, ka saskaņā ar Bredfordas universitātes Vizuālās analīzes centra teikto, kuram tika uzdots analizēt līdzību starp Putinu un 2003. gadā dzimušo Elizabeti, uzrādījās 70,44% līdzība. 

Kā atzīmē žurnālisti, 75% izskata sakritība jau ļauj noteikt, ka dažādos attēlos redzama viena un tā pati persona.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uz žurnālistu jautājumu par Sanktpēterburgas miljardieri Krivonogihu atbildēja, ka "dzird par viņu pirmo reizi". 

Atgādinām, ka Putins 2013. gadā šķīra 30 gadu ilgušo laulību ar sievu Ludmilu.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu