Viņķele: Ārkārtējā situācija tiks pagarināta (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministre Ilze Viņķele
Veselības ministre Ilze Viņķele Foto: Edijs Pālens/LETA

Ārkārtējā situācija Latvijā tiks pagarināta, bet par termiņiem valdība lems jaunnedēļ, šodien masu medijiem pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

"Skaitļi liecina, ka ārkārtējās situācijas pagarināšana ir realitāte, bet pagarinājuma termiņš varētu būt redzams jaunnedēļ pēc nedēļas datu apkopošanas," teica ministre.

Pēdējo septiņu dienu laikā atklāti par 47,3% vairāk Covid-19 gadījumu nekā iepriekšējās septiņās dienās, ceturtdien žurnālistiem atklāja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Neliels pieaugums šajā laika periodā novērots arī pozitīvo testu īpatsvarā. Pēdējo septiņu dienu laikā vidēji tas ir bijis 7,6%, bet iepriekš - 6,4%.

Hospitalizēto pacientu skaits pēdējo septiņu dienu laikā ir pieaudzis par 40,3%. Ja no 13. līdz 19. novembrim tika stacionēti 293 Covid-19 pacienti, tad pēdējo septiņu dienu laikā - 411. Līdz ar to arī konstanti pieaug kopējais stacionēto pacientu skaits.

Jau ziņots, ka, pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai, valdība vairākas reizes ir pastiprinājusi Covid-19 ierobežojumus. Galvenās iestādes ierobežojumu kontrolē ir Valsts policija un pašvaldību policijas.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 6.decembrim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu