RVS/LU volejbolistes cieš zaudējumu CEV Izaicinājuma kausa spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausa spēle starp "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" un "Ostrava" komandām Sporta namā "Daugava".
Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausa spēle starp "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" un "Ostrava" komandām Sporta namā "Daugava". Foto: Zane Bitere/LETA

"Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU) volejbolistes sporta namā "Daugava" arī otrajā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausa 1/16 fināla spēlē piekāpās Čehijas komandai "Ostrava" un beidza dalību sacensībās.

RVS/LU piekāpās Čehijas komandai "Ostrava" ar 0-3 (17:25, 17:25, 16:25).

Divu spēļu summā Čehijas klubs pēc punktiem uzvarēja ar 6-0.

Rīdzinieču rindās Petra Ņečiporuka guva astoņus punktus, septiņus punktus sakrāja Lāsma Ozola, pa pieciem punktiem sakrāja Kristīne Kramēna un Katrīna Paula Krustkalne.

Pretinieču komandas rindās rezultatīvākā bija Klāra Žarnovicka ar 15 punktiem. Ar 14 punktiem viņai palīdzēja Andrea Štrbova.

Pirmajā setā mājinieču lomā esošās Ostravas volejbolistes izvirzījās vadībā ar 3:1, taču RVS/LU panāca 5-3 savā labā. Visumā līdzīga spēle turpinājās līdz 14:13 Čehijas kluba labā, kad čehietēm izdevās gūt četrus punktus pēc kārtas.

Otrajā setā rīdzinieces ne reizi nebija vadībā, kaut gan lielāku pārsvaru Ostravas kluba volejbolistes ieguva vien seta beigās, ar uzvaru šajā setā nodrošinot iekļūšanu nākamajā kārtā.

Trešajā setā gan pirmo punktu guva RVS/LU, taču turpmāk pārliecinošā vadībā ar 5:1, 8:2, 11:3 izvirzījās "Ostrava" volejbolistes, uzvarot arī trešajā setā.

Pirmajā spēlē Rīgā ar 3-1 (25:14, 25:22, 28:30, 25:20) pārākas bija Čehijas volejbolistes.

Ņemot vērā situāciju pasaulē un salīdzinot to Latvijā un Čehijā, abpusēji vienojoties, tika nolemts abas spēles aizvadīt Latvijā, ievērojot virkni piesardzības pasākumu.

Covid-19 ierobežojumu Latvijā dēļ nebija iespējama astoņu Rīgas kluba spēlētāju līdzdalība spēlēs, jo viņas vēl nav sasniegušas 18 gadu vecumu. Lielākais zaudējums ir komandas pamata diagonālās spēlētājas Vladas Pridatko prombūtne. Viņu gan BSVL oktobrī lieliski aizstāja Katrīna Paula Krustkalne, kļūstot par līgas mēneša spēlētāju.

LVF iepriekš ziņoja, ka Čehijas komandai sagatavošanās Izaicinājuma kausam arī nav bijusi viegla. Covid-19 ierobežojumu dēļ treniņi varēja notikt tikai svaigā gaisā, taču tad rasta iespēja doties uz kaimiņvalsti Poliju, kur treniņi tika aizvadīti iekštelpās.

Ostravas komanda pēdējo spēli aizvadīja pirms piecām dienām, Čehijas čempionātā, izcīnot uzvaru. Komanda šosezon aizvadījusi sešas spēles, uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm. Šāds sniegums "Ostrava" klubu ar 11 punktiem ierindo trešajā vietā.

Rīgas komanda CEV Izaicinājuma kausā startē otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā gadā komanda tikās ar Bēkēščabas "Roplabda" komandu no Ungārijas. Abās spēlēs tika piedzīvots zaudējums - mājas spēlē ar 1:3, izbraukumā ar 0:3.

Tikmēr "Ostrava" vienība arī pērn spēlēja 1/16 finālā, kurā ar 3:2 pirmajā spēlē uzvarēja Grācas UVC no Austrijas, bet atbildes mačā zaudēja ar 1:3 un izstājās no tālākas cīņas.

Astotdaļfinālā čehietes decembra sākumā Ungārijas pilsētā Kapošvārā gaidāmajā "burbulī" tiksies ar turnīra saimniecēm "MCM-Diamant". Pārvarot astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar Stambulas THY (Turcija) vai Skopjes "Vardar" (Ziemeļmaķedonija).

Izaicinājuma kausam šogad pieteikti 27 sieviešu volejbola klubi.

No dalības CEV Izaicinājuma kausa 1/16 finālā Covid-19 radīto sarežģījumu dēļ atteikušās abas Latvijas vīriešu komandas - Jēkabpils "Lūši", kuriem bija jātiekas ar Milānas "Allianz Powervolley", un "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", kuras pretinieks bija Čehijas klubs Prāgas "Lvi".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu