Larionovs ar "hat-trick" kaldina HK "Rīga" uzvaru MHL spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daņila Larionovs
Daņila Larionovs Foto: Kaspars Volonts/hkr.lv

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komanda "Rīga" ceturtdien spēlē pret Habarovskas "Amurskije Tigri" vienību pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, ar trim gūtajiem vārtiem izceļoties Daņilam Larionovam.

"Rīga" mājās ar 7:3 (1:1, 3:2, 3:0) pārspēja Habarovskas "Amurskije Tigri".

Trīs vārtus rīdziniekiem guva Daņila Larionovs, pa vieniem - Deniss Fjodorovs, Miks Tumanovs, Jānis Švanenbergs un Kristaps Skrastiņš.

Jau pēc 106 spēlētām sekundēm Larionovs pēc Ričarda Beņislavska piespēles izvirzīja mājiniekus vadībā, tomēr sestajā minūtē habarovskieši ar Iļjas Rašiduļļina pūlēm rezultātu izlīdzināja.

Otrā perioda 30.sekundē viesi vairākumā ar Jegora Harčenko precīzu metienu izvirzījās vadībā - 2:1, tomēr uz to mājinieki atbildēja ar trim gūtajiem vārtiem, panākot 4:2.

27.minūtē Fjodorovs pēc Larionova un Skrastiņa piespēlēm panāca neizšķirtu, 33.minūtē pēc Fjodorova piespēles mazākumā precīzi meta Larionovs, bet 38.minūtē Tumanovs pārspēja viesu vārtsargu pēc Fjodorova piespēles.

Jau pēc 23 sekundēm viesi vienus vārtus atspēlēja, "bullīti", pārliecinoši apspēlējot Ēriku Vītolu, kurš nomainīja Bruno Brūveri pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem, realizējot Vladislavam Leščenko.

Pārsvaru pēc precīzi sešām noslēdzošajā trešdaļā spēlētām minūtēm dubultoja Švanenbergs, kurš pārtvēra piespēli viesu zonā, pietuvojās vārtiem un trāpīja kreisajā augšējā stūrī - 5:3.

Ar precīzu raidījumu tukšos vārtos 86 sekundes pirms mača beigām pēc Fjodorova piespēles Larionovs noformēja "hat-trick". Īsi pirms tam pa tukšo vārtu stabiņu trāpīja aizsargs Artūrs Andžāns.

"Rīgai" izdevās gūt arī septītos vārtus, 11 sekundes pirms spēles beigām pārspējot "Amurskije Tigri" vārtsargu pēc Larionova un Fjodorova piespēlēm.

Pieci rezultativitātes punkti šajā mačā Larionovam (3+2) un Fjodorovam (1+4).

Mājinieki 46 reizes meta pa vārtiem, kamēr viesi atbildēja ar 20 metieniem.

"Rīga" ar 32 punktiem 32 spēlēs Rietumu zonā ieņem devīto vietu, bet "Amurskije Tigri" ar deviņiem punktiem 30 dueļos ir pēdējā pozīcijā zonā un priekšpēdējā - līgā.

Nākamos mačus no 14 spēļu sērijas, kas ilgs 14.janvārim, Rīgas komanda aizvadīs 29. un 30.novembrī ar Maskavas "Kriļja Sovetov".

Aizvadītās sezonas MHL komandas "Rīga" galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs pievienojušies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" treneru štābam, kamēr viņu pienākumus pārņēmuši Valērijs Kuļibaba un Sergejs Durdins.

Rīgas komanda pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 0-3 piekāpās Jaroslavļas "Loko".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu