VIDEO ⟩ Veikalā pie kases bravūrīgs vīrs "cīnās" ar sejas maskas valkāšanu (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sociālajā tīklā "TikTok" strauju popularitāti guvuši video, kuros kāds bravūrīgs vīrietis veikalā pie kases izrāda ļoti negatīvu attieksmi pret sejas masku nēsāšanu.

Video dzirdams, kā kasiere viņam norāda, ka bez sejas maskas vīrietis netiks apkalpots.

Šķietami alkohola reibumā esošais vīrietis atbild ar virkni lamuvārdu, un negribīgi sāk likt sejas masku. Savukārt balss aizkadrā, kas, iespējams, ir veikala apsargs, aicina: "Uzvelciet, izejiet ārā un miers!"

Uzliekot masku, vīrietis apsargam vaicā, vai ir "normāli", uz ko saņem apstiprinošu atbildi.

Pēc tam viņš turpināja izturēties agresīvi un bravūrīgi, nemitīgi aiztiekot sejas aizsegu. Tāpat noprotams, ka sejas maska jau ir vairākkārt lietota, uz ko kasiere reaģē, aicinot viņu nopirkt jaunu. Nēsāt sejas masku aicina arī sieviete aizkardā, kas, iespējams, ir video autore.

"Nu, vajag, saproti, vajag nēsāt masku. Nu, un viss, nēsā, kāda tev atšķirība?" krieviski vaicā sieviete. Pēc tam, kad vīrieša pirkums - viena alus pudele - tika noskenēta, viņš uzreiz masku noņēma un sāka rakāties pa kabatām.

Kad sieviete norādīja, ka vīrietis ir bez maskas, kasiere atbildēja: "Es vēlos, lai viņš mierīgi aiziet." "Mēs visi to vēlamies," sacīja sieviete.

Vīrietim maku atrast neizdevās, līdz ar to alu viņš nopirkt nevarēja, jo viņam nepietika naudas.

Video: Bravūrīgs vīrietis veikalā "cīnās" ar sejas maskas uzlikšanu

Sakarā ar noteikumu grozījumiem, kas nosaka, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai tirgotājs nedrīkst apkalpot personu bez sejas maskas, tirgotājiem pašlaik jāpilda policijas funkcijas bez jebkāda līdzfinansējuma, norādījis Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs Henriks Danusevičs.

Danusevičs atzīmēja, ka veikalos ir novēroti konkrēti gadījumi, kad, par maskas nevalkāšanu aizrādot klientam, tas, piemēram, atver alkohola pudeli un sāk no tās dzert, kas rada apstākļus, kuros ir grūti klientu neapkalpot. Savukārt citos gadījumos šādi apmeklētāji apgāž kādu preču stendu.

Kopumā Latvijas sabiedrība ievēro prasību par obligātu sejas masku lietošanu publiskās iekštelpās, tomēr policija ir sākusi arī pirmos administratīvā pārkāpuma procesus par šīs prasības nepildīšanu, vēstī aģentūra LETA.

Jau ziņots, ka no 19. novembra veikalos un citās pakalpojuma sniegšanas vietās obligāti ir jālieto sejas maskas tā, lai tiktu nosegts deguns un mute, pretējā gadījumā, ja tas netiks ievērots, personas var saukt pie atbildības. Covid-19 infekcijas pārvaldības likumā par mutes un deguna aizsega nelietošanu paredz brīdinājumu vai naudas sodu desmit līdz 50 eiro apmērā.

Lielveikala "Rimi" komentārs

Portāls "Apollo" sazinājās ar lielveikalu "Rimi", lai noskaidrotu viņu komentāru par video redzēto.

"Likums paredz to, ka tirdzniecības vietām ir tiesības neapkalpot cilvēkus bez deguna un mutes aizsegiem. Mums kā tirdzniecības vietai ir jāievēro un jāizpilda valstī noteiktie likumi un valsts iestāžu prasības, lai kopā mazinātu Covid-19 izplatības risku," norāda "Rimi Latvia" vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Šakirova.

Šakirova norāda, ka novērojumi liecina, ka pārliecinoši lielākais vairums "Rimi Latvia" klientu valkā deguna un mutes aizsegus un ir dzirdējuši par valdībā noteiktajiem jaunajiem noteikumiem.

"Diemžēl gadās arī šādi gadījumi, kad cilvēki atsakās vilkt masku. Mēs lūdzam visus klientus izprast situāciju, ievērot valstī noteiktos likumus, pieklājīgi izturēties pret mūsu veikalu kolēģiem un cienīt viņu darbu šajos apstākļos,

kad arī viņiem nākas pielāgoties jauniem likumiem, esošai situācijai un papildu saviem tiešajiem pienākumiem – nodrošināt preču pieejamību mūsu veikalos un apkalpot klientus, jāveic uzraugošā funkcija un jāinformē klienti par masku nepieciešamību," pauž Šakirova.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu