"Piecus gadus veci bērni teica, ka nav ēduši trīs dienas..." Argentīnā MMA cīkstonis nopelnīto miljonu iztērē cēlam mērķim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Argentīnas jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis Emilio Sordi savā dzimtenē izcēlies ar cēlu žestu, vēsta "MMA Junkie".

29 gadus vecais cīkstonis startē PFL ("Professional Fighters league") organizācijā un aizvadītajā gadā kļuva par tās čempionu pirmajā smagajā svarā (93 kilogrami), izcīnot uzvaru turnīrā, kas sastāv no piecām cīņām viena kalendārā gada laikā.

Minētā turnīra uzvarētājam pienācās vienu miljonu ASV dolāru liela naudas balva, kas MMA sportā ir pietiekami apjomīga summa. Tomēr argentīnietis ne centu šīs naudas neesot iztērējis savām vajadzībām.

Pavasarī, kad Argentīnā tika piedzīvota viena no garākajām Covid-19 izraisītajām karantīnām visā pasaulē, līdz ar to daudzos rajonos situācija kļuva kritiska. Viena no pilsētām, kur apstākļi bijuši patiesi sarežģīti ir Sordi dzimtā vieta Rio Kvarto, tāpēc cīkstonis nolēmis palīdzēt, izmantojot PFL turnīrā izcīnīto naudas balvu.

Sordi kopā ar draugiem esot izstrādājis plānu, kas paredzēja, ka no marta līdz augustam viņi izsniedza ēdienu trūcīgajiem pilsētas iedzīvotājiem: "Karantīnas laikā mēs drīkstējām pamest māju divas vai trīs reizes nedēļā. Tajā laikā es kopā ar draugiem centos palīdzēt cilvēkiem. Mēs saņēmām īpašu atļauju no pašvaldības un piegādājām cilvēkiem ēdienu."

"Sākumā mēs piegādājām ēdienu aptuveni 300 cilvēkiem, bet pēc kāda laika šis skaits pieauga līdz 3000. Savām vajadzībā no miljonu vērtās naudas balvas neiztērēju neko. Nedevos atvaļinājumā, neko neiegādājos, jo biju karantīnā. Bet es izmantoju šos resursus, lai palīdzētu cilvēkiem, kuri pārcieta grūtus laikus," sacīja Sordi.

Cīkstonis kopā ar draugiem esot pavadījuši ilgas stundas viņa mājā, pakojot ēdienu, lai pēc tam to varētu piegādāt uz nepieciešamajām vietām. Sordi šo procesu turpināja, līdz pieejamie resursi tika iztērēti.

"Piecus gadus veci bērni teica, ka nav ēduši trīs dienas. Viņi sacīja, ka viņu māte tikai dzerot tēju, lai pabarotu savas atvases. Tas salauza manu dvēseli. Tā bija ļoti skumja pieredze, bet tajā pašā laikā mēs bijām vēl vairāk motivēti palīdzēt," norādīja cīkstonis.

Nobeigumā sportists atzina, ka ir priecīgs par to, ka varējis palīdzēt, tomēr viņš arī neslēpj, ka joprojām esot ļoti daudz cilvēku, kuriem šāda palīdzība būtu nepieciešama.

Sordi savas profesionālās karjeras laikā ir izcīnījis 22 uzvaras, piedzīvojot astoņus zaudējumus.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu