Ekspertu prognozes un neierasti noteikumi - kas jāzina pirms ilgi gaidītās Taisona atgriešanās cīņas?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rojs Džounss jaunākais un Maiks Taisons
Rojs Džounss jaunākais un Maiks Taisons Foto: AFP / Scanpix

Jau 29. novembra rītā ringā atgriezīsies divas boksa leģendas - Maiks Taisons un Rojs Džounss jaunākais. Bet, uz ko tad īsti ir parakstījušās abas boksa leģendas?

Neparasti noteikumi

Kalifornijas štata atlētu komisijas (CSAC) direktors Endijs Fosters jau teju kopš cīņas "dzimšanas" ir uzsvēris, ka tas būs tikai un vienīgi paraugdemonstrējuma boksa mačs. Tāpat viņš vairākkārt ir paudis cerību, ka abi bokseri to arī tā uztvers - kā paraugdemonstrējumu.

Gaidāmajam veterānu duelim paredzēti sekojoši noteikumi:

  • Abi sportisti izmantos 12 unču cimdus.
  • Cīņai būs astoņi raundi. Katrs raunds ilgs nevis trīs, bet divas minūtes.
  • Ja kādam no bokseriem cīņas gaitā uz sejas parādās nopietna brūce, duelis uzreiz tiek apturēts.
  • Abi bokseri cīņas gaitā nevalkās galvas sargus.
  • Cīņai netiks pasludināts oficiāls uzvarētājs.

Tieši par pēdējo noteikumu ir radušās vislielākās nesaskaņas, jo kompānija, kas šo cīņu promotē ("Thriller") nāca klajā ar paziņojumu, ka cīņai tomēr būšot uzvarētājs, tiesa, ne oficiāls un to noteikšot Pasaules boksa padome (WBC).

Tāpat cīņai tikšot nozīmēti arī tiesneši, kuri to vērtēs, bet šīs personas būšot slavenības, nevis īsti tiesneši, kuriem tas ir ikdienas darbs. Abi bokseri arī saņems simbolisku WBC jostu par piedalīšanos cīņā.

"Vienīgā autoritāte šeit ir CSAC. WBC tikai palīdzēs svinēt šo lielisko notikumu un ar īpašu apbalvojumu pagodinās Taisonu un Džounsu. Lai pasākumu padarītu interesantāku, cīņu neoficiāli vērtēs trīs tiesneši," izteicies WBC prezidents Maurisio Sulaimans.

Īsumā - neviens no bokseriem šo cīņu oficiāli savā uzvaru vai zaudējumu ailītē ierakstīt nevarēs, tomēr punkti tiks skaitīti un cīņai būs gala rezultāts, kas, protams, var būt arī neizšķirts.

Droša paraugdemonstrējuma cīņa, kurā tiek sagaidīts nokauts

Džounss, un, jo īpaši, Taisons, vairākkārt ir izteikušies, ka cīņu uztvers nopietni un dosies ringā, lai uzvarētu un pretinieku nokautētu. Pieminētais CSAC direktors Fosters pauž cerību, ka abi bokseri tomēr necentīsies viens otru nokautēt, tomēr arī bijušie bokseri paredz ļoti lielu iespējamību tam, ka viens no bokseriem cīņu pabeigs uz dēļiem.

"Es domāju, ka Rojs tiks nopietni savainots. Viņš ir dabīgs vidējā svara cīkstonis," norādīja Denijs Viljamss, kurš savas karjeras laikā ir uzveicis Dzelzs Maiku.

Līdzīgās domās ir arī pirmais vīrs, kuram izdevās pārspēt Taisonu, Džeimss "Basters" Daglass: "Rojam ir ļoti maza iespēja uzvarēt. Vēl mazāka nekā Basteram Daglasam..."

Uz Daglasa un Taisona cīņu vairums totalizatoru kantoru nemaz nepieņēma likmes, jo teju neviens nedomāja, ka Daglasam šajā duelī būtu pat mazākās izredzes. Tas liecina, cik pārliecināts par Taisona spēju uzvarēt gaidāmo dueli ir Daglass.

Arī Taisona bijušais treneris Fredijs Roučs ir pārliecināts par sava bijušā audzēkņa spējām: "Domāju, ka Maiks Roju nokautēs. Bet es brīdināju Maiku, lai viņš uzmanās no Roja kreisā sitiena paķermeni."

Savukārt Amirs Kāns gan uzskata, ka Džounsam šajā cīņā ir visas iespējas uzvarēt: "Es nezinu, kāpēc Maiks un Rojs ir izdomājuši cīnīties. Varbūt viņi ir draugi, es nezinu. Bet, kas uzvarēs cīņu? Manuprāt, Rojs Džounss."

Savas domas atklājis arī bijušais UFC čempions 77 kilogramu kategorijā Tairons Vudlijs: "Es viņus abus esmu studējis un skatījies ļoti daudz. Esmu noskatījies ļoti daudz viņu cīņu. Uzskatu, ka neatkarīgi no tā, cik vecs tu esi, ja Maiks tev trāpa, tu krīti zemē. Un es neredzu, kā Maiks varētu Rojam cīņas gaitā ne reizi netrāpīt."

Kā pirms cīņas izskatās abi bokseri

Maiks Taisons fanus regulāri savos sociālajos tīklos ir priecējis ar attēliem un video no treniņprocesa, kuros viņš izskatās neapšaubāmi labā formā.

Tāpat arī Rojs Džounss treniņos ir demonstrējis sev raksturīgo roku ātrumu.

Video: Rojs Džounss gatavojas cīņai pret Maiku Taisonu

Ilgi gaidītā dueļa sākuma laiks

Pats cīņu šovs sāksies 29. novembra naktī, plkst. 2 pēc Latvijas laika. Pirms vakara galvenajām cīņām (Main card) būs arī četri iesildošie dueļi.

Paredzēts, ka galvenās cīņas sāksies plks. 4 pēc Latvijas laika, bet Taisons un Džounss ringā dosies aptuveni divas stundas vēlāk.

Bez Taisona un Džounsa dueļa starp galvenajām cīņām atrodami vēl trīs citi boksa mači. Vispirms smagā svara divīzijā tiksies Rašāds Kulters un Hasims Ramans jaunākais. Pēc tam cīņu aizvadīs Bado Džeks un Bleiks Makkerans. Savukārt tieši pirms Taisona un Džounsa cīnīsies divi vīri, kuriem bokss nav primārā nodarbošanās - bijušais NBA spēlētājs Neits Robinsons un "YouTube" zvaigzne Džeiks Pols.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu