Septiņi Baltkrievijas čempionāta hokejisti no IIHF saņēmuši bargas diskvalifikācijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Septiņi Baltkrievijas čempionāta hokejisti no Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) saņēmuši bargas diskvalifikācijas par spēļu rezultātu ietekmēšanu.

Sodīto sarakstā ir nonākuši septiņi Baltkrievijas hokeja līgas kluba "Dinamo-Molodechno" hokejisti. Spēle, par kuras ietekmēšanu spēlētāji saņēmuši sodu, norisinājās 2019. gada 12. novembrī, kad "Dinamo-Molodechno" ar rezultātu 5:6 piekāpās "Mogilev" vienībai.

Diskvalifikācijas saņēmuši divi Krievijas hokejisti - Aleksejs Ivanovs (vārtsargs) un Staņislavs Kučkins (uzbrucējs). Pārējie pieci spēlētāji ir baltkrievu tautības hokejisti - 

Ņikita Ustiņenko (aizsargs), Aleksandrs Sirejs (aizsargs), Sergejs Šeļegs (aizsargs), Pāvels Bojarčuks (uzbrucējs) un Vjačeslavs Lisičkins (uzbrucējs).

Sākotnēji viņiem tika piespriesta pagaidu diskvalifikācija, bet pēc IIHF Disciplinārās komitejas lēmuma hokejisti IIHF organizētajās sacensībās nevarēs piedalīties līdz pat 2022. gada 30 jūnijam. 

Tāpat šie hokejisti līdz 2021. gada 31. maijam nevarēs piedalīties arī citos turnīros, kurus organizē IIHF biedru asociācijas un to biedri, klubi un/vai līgas.

No minētajiem hokejistiem savu valstsvienību ir pārstāvējis tikai Ustiņenko, Baltkrievijas izlasi Pasaules čempionātā pārstāvot trīs reizes.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu