Brāļi, kuri viens par otru nezināja gandrīz 30 gadus - kā līdz virsotnei tika cīņu sporta "balsis" Maikls un Brūss Baferi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls un Brūss Baferi
Maikls un Brūss Baferi Foto: Reuters/ Scanpix/ Apollo kolāža

Teju neviens cīņu sporta šovs nav iedomājams bez harizmātiska un atraktīva dueļa pieteicēja. Kā vieni no spilgtākajiem šajā amatā pavisam noteikti ir Baferu brāļi - Brūss un Maikls, kuri viens par otra eksistenci nezināja teju 30 gadus.

76 gadus vecais Maikls ir iemantojis leģendas statusu tieši boksa sabiedrībā. Savukārt bez 63 gadus vecā Brūsa balss nav iedomājams neviens UFC duelis. Tomēr abu cīņu sporta personību ceļš līdz slavai ir bijis atšķirīgs.

Džo Bafers, kurš mira 2008. gadā, ir abu pusbrāļu tēvs. Neilgi pēc Maikla dzimšanas 1944. gada 2. novembrī Džo devās armijā, lai piedalītos otrajā pasaules karā. Atgriežoties no dienesta, Bafers vecākais nolēma šķirties no sievas un Maikla mātes. Nespējot dēlu audzināt vienatnē, Maikla māte viņu atdeva audžu ģimenes apgādībā.

Ņemot vērā, ka Maikls ir 13 gadus vecāks par savu pusbrāli, viņš karjeru cīņu sportā sāka pirmais. Tiesa, pirms tam viņš neveiksmīgi izmēģināja spējas automašīnu tirgošanas biznesā, kā arī pēcāk veiksmīgi darbojās modelēšanas biznesā.

Spert pirmos soļus cīņas sportā Maiklam palīdzējis neviens cits kā bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. 

"Tramps organizēja lielu smagā svara cīņu, un es nebiju tās pieteicies, bet ar "Budweiser" starpniecību es biju dabūjis biļetes pirmajās rindās. Tad pie manis pienāca Tramps un sacīja: "Vai mani cilvēki ar tevi nesazinājās?" Atbildēju, ka nē. "Nu, mums šeit būs vairākas lielas cīņas un tu tās pieteiksi," viņš atbildēja. Un kopš tās dienas mana dzīve ir bijusi diezgan laba," sarunā ar ESPN sacījis Maikls Bafers.

Savukārt Brūss par sava brāļa eksistenci neesot zinājis līdz pat teju 30 gadu vecumam. 

Brūss uzauga kopā ar māti Koniju un tēvu Džo. Savu profesionālo karjeru Brūss sāka tirdzniecības biznesā, telefoniski pārdodot printeru tinti. 

Tikai 1984. gadā Brūss, skatoties kādu boksa cīņu, pirmo reizi televīzijā ieraudzīja savu pusbrāli.

"Redzēju, ka ringā ienāk šis vīrietis. Simpātisks vīrietis ar neticamu balsi, kurš atgādina Džeimsu Bondu. Jau tajā mirklī kļuvu par viņa fanu. Bet kad uz ekrāna parādījās viņa vārds, biju šokā - Maikls Bafers," atcerējās Brūss.

Daudzi draugi Brūsam vaicājuši, vai starp viņu un Maiklu ir kāda radniecība. Brūss, neko nenojauzdams, protams, sacījis, ka tā esot tikai sakritība. Tomēr taisnību viņš uzzināja kādā izbraucienā ar tēvu, kad Bafers vecākais izteica iespējamību, ka Maikls varētu būt Brūsa brālis.

1989. gadā Džo noorganizēja savu dēlu tikšanos, kad viņi arī uzzināja viens par otru.

"Mani pārņēma dīvaina sajūta. Pirmkārt, esmu liels viņa fans. Bet, otrkārt, tās ir manas asinis. Tas ir mans brālis. Tas bija brīnišķīgs vakars. Es esmu laimīgs, ka mēs sapratāmies," atcerējās Brūss.

Abi brāļi jau uzreiz sāka sadarbību. Brūss, izmantojot savu pieredzi tirdzniecībā, palīdzēja brālim reģistrēt autortiesības uz viņa slaveno frāzi "Let's get ready to rumble!" Turpretim Maikls izmantoja savus kontaktus, lai palīdzētu Brūsam tikt pie iespējas UFC, ko viņš arī izmantoja.

Kopš tā laika abi brāļi ir kļuvuši par multimiljonāriem un bez viņu pieteikumiem ir grūti iedomāties mūsdienu cīņu sportu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu