Sešu futbolistu sastāvā palikušajai "Daugavpilij" piešķirts tehniskais zaudējums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Daugavpils" un "Valmieras" futbolisti.
"Daugavpils" un "Valmieras" futbolisti. Foto: Valmiera FC/Facebook

"Daugavpils" komanda, kas ceturtdien virslīgas spēlē palika sešu futbolistu sastāvā, saņēmusi tehnisko zaudējumu, lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja.

Pirmdien visiem virslīgas klubu pārstāvjiem tika veikti Covid-19 testi. Septiņos klubos saslimstība netika fiksēta. LFF uzsvēra, ka pārējos trīs klubos saslimstības rādītāji nav saistīti ar apstākļiem, kādos čempionāts būtu pārtraucams, tāpēc ceturtdien visas desmit komandas devās laukumā.

Daugavpilieši ceturtdien virslīgas 26.kārtas spēli ar "Valmieru" uzsāka astoņu futbolistu sastāvā, bet 58.minūtē cīņa pie rezultāta 3:0 mājinieku labā tika pārtraukta, jo Latgales komanda bija palikusi ar sešiem futbolistiem - vārtsargu un pieciem laukuma spēlētājiem.

LFF DK, iepazīstoties ar minētās spēles protokolu, konstatēja, ka spēles 58.minūtē spēle tika pārtraukta, jo  "Daugavpils" komandā  Covid-19 un spēlē gūto traumu dēļ palika mazāk nekā septiņi spēlētāji. 

LFF DK vienbalsīgi nolēmusi ieskaitīt "Daugavpilij" tehnisko zaudējumu ar 0:3.

"Daugavpils" bija viena no Covid-19 skartajām Latvijas futbola virslīgas komandām. Pirmdien veiktajos Covid-19 testos pozitīvi rezultāti bija sešiem virslīgas futbolistiem, bet vairāki kā kontaktpersonas nonākuši karantīna.

Lielu daļu komandas veido akadēmijas audzēkņi, kuri ir nepilngadīgi un ārkārtas situācijas laikā nevar spēlēt. Savukārt divi futbolisti nevarēja spēlēt diskvalifikāciju dēļ.

Tāpat LFF DK lēmusi, ka sakrāto brīdinājumu dēļ nākamā kārtā jāizlaiž Tomašam Šimkovičam un Artūram Zjuzinam.

LFF DK arī lēmusi brīdināt "Jelgavas" klubu par pirotehnikas izmantošanu no kluba līdzjutēju puses mačā pret Jūrmalas "Spartaku". Skatītāji nevar apmeklēt virslīgas spēles tribīnēs, bet pirotehnika tika izmantota aiz stadiona žoga. 

Virslīgas pēdējā kārtā ir paredzēta svētdien.

Pirmo vietu turnīra tabulā ar 69 punktiem 26 mačos ieņem "Riga", kas par sešiem punktiem apsteidz RFS. 44 punkti ir "Valmierai", bet 41 punktus un sliktāka bilance savstarpējās spēlēs - "Ventspilij".

Aiz pirmā četrinieka ar 39 punktiem ir "Liepāja", 37 punktus guvis Jūrmalas "Spartaks", 22 punkti ir "Jelgavai", 20 "Daugavpilij", 16 "Metta" komandai, bet 14 - "Tukums 2000"/TSS futbolistiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiek aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu