AT negroza Džeriņam uzdoto pienākumu maksāt 500 eiro atlīdzību policistam par viņa pazemošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Augstākā tiesa, ilustratīvs attēls
Augstākā tiesa, ilustratīvs attēls Foto: LETA

Augstākā tiesa (AT) oktobrī atstājusi negrozītu Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru juristam Edgaram Džeriņam uzdots samaksāt 500 eiro atlīdzību Valsts policijas (VP) darbiniekam par viņa pazemošanu sociālajos tīklos, noskaidroja aģentūra LETA.

AT pārskatīja Rīgas apgabaltiesas spriedumu, jo Džeriņš par to bija iesniedzis kasācijas sūdzību, tomēr AT piekrita Rīgas apgabaltiesas atziņām un tās taisīto spriedumu atstāja to negrozītu.

Tiesa secināja, ka attiecībā uz policistu kā valsts amatpersonu pieļaujamās kritikas robežas ir šaurākas tā iemesla dēļ, ka salīdzinājumā ar politiķi amatpersonas pienākumu sekmīgā izpildē sabiedrības uzticībai ir īpaša nozīme, un nepamatota kritika to var nopietni apgrūtināt, tādējādi negatīvi ietekmējot nozīmīgas sabiedrības intereses.

Tiesa atzina, ka Džeriņš ir sabiedrībā atpazīstams jurists, kurš sniedz konsultācijas un savu redzējumu ar ceļu satiksmes jomu saistītos problēmjautājumos, tādējādi pretendējot uz lietpratēja statusu, līdz ar to viņa teiktajam ir lielāks svars un ietekme uz visas sabiedrības izpratni attiecīgajā jautājumā, kas par publiski paustu viedokli uzliek pienākumu būt īpaši atbildīgam.

2015.gadā Džeriņš veica ierakstu sociālajā vietnē "Facebook", pazemojot VP darbinieku, sakot, ka policists nav tiesīgs ieņemt savu amatu, nosaucot viņu par dauni un "musoru".

Tiesa pauda, ka personas fiziskās un garīgās veselības apšaubīšana, ārējā izskata apsmiešana, elementāru prasmju trūkuma piedēvēšana tiesiskā valstī nav akceptējama.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu