"Cerams, ka drīz spēšu jums arī uzrakstīt." F-1 pilots vēršas pie faniem pēc šaušalīgās avārijas Bahreinā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aizvadītajā nedēļas nogalē šausminošā avārijā cieta F-1 pilots Romans Grožāns, kura mašīna trieciena rezultātā sadalījās uz pusēm. Francijas sportists tagad ir nācis klajā arī ar paziņojumu skatītājiem, kuri uztraucās par viņa veselību.

Svētdien notikušā Bahreinas "Grand Prix" jau pats pirmais aplis skatītājiem sagādāja šausminošu skatu. Vienā no pirmajiem līkumiem pēc sadursmes ar Daņilu Kvijatu ietriecās "HAAS" pilots Romans Grožāns.

Grožāna vadītais bolīds momentāli uzliesmoja un, kā bija redzams pēcāk, tas trieciena rezultātā bija sadalījies uz pusēm. Tomēr franču pilots brīnumainā kārtā no degošā auto spēja izkļūt paša spēkiem.

Sacīkste apstājās aptuveni uz stundu, bet Grožāns tika nogādāts uz medicīnas iestādi, lai tiktu izvērtētas un ārstētas avārijā gūtās traumas. Tika noskaidrots, ka negadījumā uz francūža rokām konstatēti apdegumi. Pēcāk pie faniem ar smaidu uz lūpām vērsās arī pats pilots.

"Sveiki, gribēju tikai pateikt, ka ar mani viss ir kārtībā... it kā," sacīja Grožāns, skatoties uz savām apsaitētajām rokām. "Liels paldies par ziņām."

Jau sacīkšu komentētāji pēc sarunām ar komandu darbiniekiem un citiem ekspertiem sacīja, ka Grožāna dzīvību izglāba salīdzinoši nesenais F-1 jaunievedums, tā saucamais "halo". Tieši šī detaļa absorbējusi triecienu, ko bez tās būtu uzņēmusi pilota ķivere...

Piezīme - attēlā zemāk redzams "halo" piemērs uz Luisa Hamiltona bolīda

Foto: AFP / Scanpix

Arī pats Grožāns uzskata, ka minētā detaļa ir izglābusi viņa dzīvību: "Pirms dažiem gadiem biju pret "halo" [ieviešanu], bet tagad domāju, ka tā ir pati labākā lieta, ko esam ieviesuši pirmajā formulā. Bez tās es tagad ar jums nerunātu."

"Paldies medicīnas personālam trasē un slimnīcā. Cerams, ka drīz spēšu jums arī uzrakstīt, lai pastāstītu, kas notiek," nobeigumā sacīja Grožāns.

Iespējams, ka ar šādu liesmojošu nobeigumu, vismaz pagaidām, tiks likts punkts Grožāna F-1 karjerai, jo ir zināms, ka nākamajā sezonā francūzim šobrīd nav komandas. Bet 2020. gada sezonas pēdējie divi posmi norisināsies jau nākamajās divās nedēļas nogalēs.

Ja veselība Grožānam atļaus piedalīties kādā no šiem braucieniem, tad pēdējā atmiņa par viņa karjeru nebūs šaušalīgā avārija, bet, ja Grožāns trasē nevarēs doties, tad F-1 fani pagaidām ir redzējuši francūža pēdējo sacīksti.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu