Levits atzīst, ka līdzšinējais kurss Covid-19 ierobežošanā nav bijis pietiekams (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Paula Čurkste/LETA

Līdzšinējais kurss Covid-19 ierobežošanā nav bijis pietiekams, tādēļ nepieciešama jauna un konkrēta rīcība, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA) žurnālistiem akcentēja Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš uzsvēra, ka Covid-19 ir mūsu paaudzes izaicinājums, tāpēc jāskatās realitātei acīs un jātiek ar šo jautājumu galā. Levits norādīja, ka uz laiku cilvēku fizisko kontaktu skaits būs mazāks, savukārt atbalstam ir jābūt tūlītējam un jāaptver plašāks saņēmēju loks.

Valsts pirmā amatpersona sacīja, ka no rītdienas Ministru kabineta sēdes viņš sagaida valdības vienotību šajā jautājumā, jo, prezidenta ieskatā, šis nav laiks, kad var eksperimentēt un spēlēties ar cilvēku dzīvību, veselību un ekonomiku. Tāpat viņš sagaida no valdības skaidru komunikāciju cilvēkiem saprotamā valodā, lai katrs iedzīvotājs zinātu, ko darīt un ko darīt nevajadzētu.

LETA jau rakstīja, ka šodien notika Levita tikšanās ar Kariņu un Mūrnieci, lai pārrunātu plānu stingrāku ierobežojumu ieviešanai Covid-19 izplatības apturēšanai. Tikšanās notiek pēc Ministru prezidenta iniciatīvas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu