Bolotņiks: Esmu laimīgs, ka cīņa ir beidzot pienākusi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ričards Bolotņiks
Ričards Bolotņiks Foto: Ieva Lūka/LETA

2020.gads ir bijis slikts visiem, tāpēc Latvijas bokserim Ričardam Bolotņikam ir prieks to noslēgt ar lielisku cīņu.

Bolotņiks 2.decembrī Veikfīldā "Production Park" studijā "MTK Globel" rīkotā turnīra "Golden Contract" finālā tiksies ar vācieti Seržu Mihelu.

Bolotņiks septembra beigās klubā "Studio 69" pēc punktiem uzvarēja britu Hoziju Bērtonu, kuru klātienē bija ieradies atbalstīt slavenais smagsvaru bokseris Taisons Fjūrijs. Uzvara ļāva Bolotņikam nosargāt Pasaules Boksa organizācijas (WBO) Eiropas čempiona jostu pussmagajā svarā.

Pērnā gada decembra vidū Bolotņiks izcīnīja WBO Eiropas čempiona titulu pussmagajā svara kategorijā. Latvijas bokseris šī turnīra ceturtdaļfināla cīņas pirmajā raundā uzveica ziemeļīru Stīvenu Vordu.

"Arī Seržs līdz finālam ir ticis ar divām ļoti labām uzvarām. Vienu pēc punktiem un otru ar nokautu - gluži kā es. Abi darīsim visu, lai uzvarētu, taču es parādīšu, ka mana griba ir stiprāka par viņa," turnīra rīkotāji citē Bolotņiak teikto.

Bolotņiks nav domājis par pretinieka aizsūtīšanu nokautā. 

"Pēc manas uzvaras 2.decembrī vēlos doties mājās, kur kopā ar sievu un ģimeni svinēšu Ziemassvētkus un Jauno gadu. Esmu laimīgs, ka cīņa ir beidzot pienākusi. Šis gads ir bijis slikts visiem, tāpēc patīkami to noslēgt ar lielisku cīņu. Par nākamo cīņu domāsim janvāri, tagad koncentrējos tikai 2.decembrim," stāsta Bolotņiks.

30 gadus vecais Bolotņiks karjeras laikā uzvarējis 17 no 23 cīņām, septiņas no tām noslēdzot ar nokautu.

Tikmēr 32 gadus vecais Mihels, kurš tiek dēvēts par "bavāriešu snaiperi", profesionālās karjeras laikā ringā kāpis 12 reizes, izcīnot 11 uzvaras, astoņas no tām ar nokautu.

30.septembrī viņš Jorkas hallē Londonā notikušajā pusfinālā uzvarēja britu Laiemu Konroju. Viņš pretinieku trīs reizes aizsūtīja nokdaunā, un cīņa ceturtajā raundā tika pārtraukta.

Uzvara "Golden Contract" turnīrā bokserim dos līgumu par vairākām cīņām augstā līmenī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu