VIDEO ⟩ Rīgā māte pamatīgā alkohola reibumā ar nepilnus divus mēnešus vecu bērnu streipuļo pa ielām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls
Pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens / LETA

Vairāk nekā divu promiļu reibumā, lietū, ar mazu bērnu ratiņos – tā kāda jauna sieviete stundām ilgi pastaigājās pa Lāčplēša ielas apkārti galvaspilsētā, līdz par viņas streipuļošanu policistiem paziņoja aculiecinieki, ziņo raidījums "Degpunktā".

Darba dienas pievakarē, Latgales pārvaldes policisti saņēmuši ziņu par Lāčplēša ielas apkaimē klīstošu acīmredzami apreibušu sievieti ar zīdaini.

Aculiecinieki izteikuši bažas, ka bērna veselība un dzīvība varētu būt apdraudēta, tādēļ uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā policijas patruļa.

Kā stāsta inspektors, kurš pats devies uz šo izsaukumu – šajā gadījumā ļoti palīdzējis tas, ka saņemtas vairākas norādes par to, kurp sieviete pārvietojas. Sastopot viņu, policisti konstatēja, ka māmiņa, kuri līdzās bija bērnu ratiņi, knapi spēj noturēties kājās.

Policistiem radās bažas par zīdaiņa veselības stāvokli, tāpēc tika izsaukta ātrā palīdzība. Par laimi, mazulis, lai arī nosalis, patiesībā vienkārši gulējis ciešā miegā un nedaudz papurināts, pamodies. Taču, par to, cik labi viņš tobrīd jūtas, vīriem nebija ne jausmas.

Sarunas laikā noskaidrojās, ka šai sievietei ir vēl divi bērni, kuri viņai ir atņemti. Iedoties mediķiem, viņi konstatēja, ka bērna veselības stāvoklis ir labs, tomēr, drošības labad mazuli bija jānogādā slimnīcā, kur mātei, šādā stāvoklī nebija ļauts atrasties.

Tika pieņemts lēmums nošķirt sievieti no bērna, bet tā kā notikuma vietā ieradās viņas civilvīrs, kurš bija spējīgs parūpēties par bērnu, viņš devās uz slimnīcu kopā ar mediķiem. Savukārt policisti kopā ar māmiņu, devās uz viņas dzīvokli, lai pārliecinātos, vai tajā ir visi nepieciešamie apstākļi bērnam.

Jau sievietes dzīvesvietā veiktais alkohola tests atklājis, ka pārkāpējai šajā vakarā izdevies sasniegt gandrīz divarpus promiļu reibumu. Par šajā vakarā "paveikto", pret māti ierosināta lieta un informācija par notikušo nodota kolēģiem no bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas, kā arī bāriņtiesai.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu