Tiesā attaisnotā latviešu mūziķe gatavojas no Itālijas piedzīt kompensāciju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dženifere Rumpāne
Dženifere Rumpāne Foto: publicitātes

Latvijas džeza un populārās mūzikas pianiste, vokāliste, komponiste, aranžētāja un pedagoģe Dženifere Rumpāne vairāk nekā mēnesi atradās Itālijas cietumā un tikai novembra izskaņā atkārtotā tiesā tika attaisnota. Rumpāne savā pirmajā intervijā žurnālam "Kas Jauns?" atklāj, ka gatavojas piedzīt kompensāciju.

Kā izdevumam "Kas Jauns?" skaidro Rumpāne, atkārtotā tiesa atzina, ka iepriekšējās instances tiesa ir vainīga pie tā, ka Rumpāne nav tikusi brīdināta, ka pret viņu sākts process. Tā rezultātā viņa pati neko nevarēja ietekmēt vai izmantot savai aizstāvībai.  

Intervijā Rumpāne stāsta, ka joprojām ir ļoti daudz neskaidrību saistībā ar viņas aizturēšanu, tāpēc viņa gatavojas no Itālijas piedzīt kompensāciju. "Tas būtu tikai godīgi. (..) Es piecas dienas nevarēju sazināties ar ģimeni, mani vecāki no uztraukuma gandrīz prātā sajuka. Es to tā atstāt negribu, jo ir iztērēta milzīga nauda, pat kredīti ņemti," notikumus atminas Rumpāne.

Atgādinām, ka Rumpāne vairāk nekā mēnesi atradās apcietinājumā Itālijā tāpēc, ka 2014. gadā braukusi bez biļetes sabiedriskajā transportā un neatklāja savu identitāti. Pēc atbrīvošanas no cietuma mūziķe atradās mājas arestā Romā un nu atgriezusies Latvijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu