Kāpēc sirds veselībai ir nepieciešams slāpekļa oksīds?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Medicīnas pasaulē ir labi zināms teiciens - “cilvēka veselību un bioloģisko vecumu nosaka viņa asinsvadu stāvoklis". Sirds ir cilvēka kardiovaskulārās sistēmas centrs, un tā ir atbildīga par visu, kas nodrošina dzīvību mūsu ķermenī, sākot no skābekļa transportēšanas līdz pat spēcīgai imūnsistēmai. Herbalife Nutrition uztura eksperte Anastasija Kurginiana skaidro, kāpēc sirds un asinsvadu sistēmai nepieciešams slāpekļa oksīds un kā veicināt tā izstrādi organismā.

Neatkarīgi no tā, vai esat sasniedzis 30, 40 vai 60 gadu vecumu, laba sirds veselība vienmēr ir svarīga, jo mēs visi vēlamies pēc iespējas ilgāk justies jauneklīgi un ievērot aktīvu dzīvesveidu. Cilvēkiem ir jāsāk rūpēties par sevi jau jaunībā, ne tikai brīdī, kad parādās veselības problēmas. Tas varētu būt noteicošais faktors labsajūtas nodrošināšanai mūža garumā.

Tomēr mūsdienās daudzi no mums piekopj tā dēvēto moderno dzīvesveidu, ko bieži raksturo steiga, stress, slikti ieradumi, neveselīga ēdiena izvēle, nepietiekams vitamīnu un šķiedrvielu daudzums mūsu organismā, alkohola lietošana u.tml. Visi šie aspekti var radīt labsajūtas problēmas.

Slāpekļa oksīds ir dabiski sastopama gāze cilvēka organismā, kas veicina normālu asins cirkulāciju asinsvados. Augļu un dārzeņu, piemēram, brokoļu, avokado, ķiploku, pētersīļu u.c., uzņemšana pietiekošā daudzumā un kombinācijā ar aktīvu dzīvesveidu var veicināt slāpekļa oksīda līmeņa paaugstināšanos organismā. Tomēr ar laiku, jo īpaši pēc 30 gadu vecuma, tā līmenis organismā pazeminās.

"Vēl jo vairāk, pētījumi* liecina, ka slāpekļa oksīda līmenis nakts laikā ir viszemākais. Tāpēc varētu būt noderīgi uzturēt optimālu slāpekļa oksīda līmeni organismā, lietojot zinātnē balstītus produktus, piemēram, Herbalife Nutrition  jaunāko produktu Baltijas valstīs – Niteworks. Tajā pašā laikā, protams, sabalansēts uzturs un fiziskās aktivitātes cilvēka ikdienā joprojām spēlē lielu lomu," tā uztura eksperte A. Kurginiana.

Niteworks **  ir uztura bagātinātājs, kas satur īpašu C un E vitamīnu kombināciju, aizsargājot šūnas no oksidatīvā procesa. Tajā esošās aminoskābes L-arginīns un L-citrulīns ir atbildīgas par slāpekļa oksīda izstrādāšanās veicināšanu. Vienlaikus folskābe produkta sastāvā veicinās optimālu asins ķermenīšu veidošanos. Produkts satur arī citronu balzamu. Visas šīs sastāvdaļas iedarbojas miega laikā un palīdz pamosties enerģiskākiem, tāpēc Niteworks ir ieteicams lietot tieši pirms gulētiešanas. ***

Foto: Publicitātes foto

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Niteworks produkta izstrādē ir piedalījies Dr. Luiss Ignarro (Dr. Louis Ignarro) sadarbībā ar Herbalife Nutrition, kas ir starptautiska uztura kompānija un eksperts sabalansēta uztura jomā. Dr. Luiss Ignarro ir ne tikai Herbalife Nutrition Zinātniski konsultatīvās padomes loceklis, bet arī prestižās Nobela prēmijas**** laureāts par veiktajiem pētījumiem aminoskābju L-arginīna un L-citrulīna pozitīvajā iedarbībā uz slāpekļa oksīda izstrādi organismā. Šis atklājums ir integrēts ērtā un modernā produktā, kura lietošanu ir viegli iekļaut mūsu dzīvesveidā un ikdienas uzturā.

“Protams, nav noslēpums, ka, lai uzlabotu labsajūtu, tai skaitā sirds un asinsvadu veselību, ir jāatvadās arī no daudziem veciem, neveselīgiem ieradumiem, piemēram, smēķēšanas, alkohola lietošanas, pārtikas ar augstu tauku un cukura saturu uzņemšanas, kā arī jārūpējas par optimālu ķermeņa svaru u.tml. Sabalansēts uzturs kopā ar regulārām fiziskām aktivitātēm, kā arī rūpīgi izvēlēti uztura bagātinātāji sniegs veiksmīgus rezultātus," tā A.Kurginiana.

* Silva C., Tamura, E.K., Macedo, S.M., Cecon, E., Bueno-Alves, L., Farsky, S.H., Ferreira, Z.S. un Markus R.P. (2007). “Melatonin inhibits nitric oxide production by microvascular endothelial cells”.

**Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

***Hronisku saslimšanu vai notiekoša ārstniecības procesa gadījumā, konsultējieties ar savu ārstu pirms Herbalife Nutrition produktu lietošanas.

****Nobela Fonds ir neatkarīga organizācija un tās eksperti neveic Herbalife Nutrition produktu analīzi.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu