Covid-19 dēļ nespējot nodrošināt pakalpojumu, uz divām nedēļām slēdz dzemdību nodaļu Balvu slimnīcā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Covid-19 saslimšanas gadījumu dēļ nespējot nodrošināt pakalpojumu, uz divām nedēļām slēgta Dzemdību un ginekoloģijas nodaļa Balvu slimnīcā, aģentūra LETA uzzināja SIA "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība".

Veicot kārtējo Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības darbinieku testēšanu uz Covid-19, infekcija konstatēta vairākiem dzemdību un ginekoloģijas nodaļas darbiniekiem. Ņemot vērā, ka pilnvērtīgi nevar nodrošināt nodaļas darbu, nosegt dežūras, pieņemts lēmums par nodaļas slēgšanu uz divām nedēļām, provizoriski līdz 14.decembrim.

Šajā laikā netiks nodrošinātas arī ambulatorās ginekoloģiskās pieņemšanas Balvos.

Iestāde informējusi atbildīgos dienestus, ka nodaļa ir slēgta, un pacientes ir jānovirza uz citām ārstniecības iestādēm. Balvu slimnīcai tuvākās dzemdību nodaļas ir Madonas un Rēzeknes slimnīcās, aģentūrai LETA apliecināja "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība" valdes locekle Alīda Vāne.

Tāpat ir izvērtētas kontaktpersonas, kurām noteikta 14 dienu karantīna.

Vāne klāstīja, ka pašlaik iestādē zināms par astoņiem Covid-19 gadījumiem, tie neesot savstarpēji saistīti un inficēšanās esot notikusi ārpus darba vietas. Viņa cer, kas slimnīcā atvērtais Covid-19 analīžu ņemšanas punkts palīdzēs atklāt Covid-19 inficēšanās apmērus Balvu un kaimiņu novados.

"Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības" īpašnieki ir Gulbenes, Balvu, Viļakas, Rugāju un Baltinavas novadu pašvaldības, kā arī SIA "Medicīnas sabiedrību vadība".

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka pēdējo divu nedēļu laikā ar Covid-19 saslimušo skaits Balvu novadā ir 18.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu