EM brīdina par ekonomikas dziļu recesiju Covid-19 izplatības neapturēšanas gadījumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ekonomikas ministrija (EM) prognozē šī gada iekšzemes kopprodukta (IKP) kritumu 5-6% robežās, vienlaikus brīdinot, ka gadījumā, ja Covid-19 izplatība netiks apturēta, tad negatīvā ietekme uz Latvijas ekonomiku varētu būt lielāka un ekonomikai ir risks nonākt dziļākā recesijā.

EM aģentūru LETA informēja, ka, ņemot vērā epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos, gada nogalē kopējā ekonomiskā situācija valstī varētu pasliktināsies.

"Ieviestie pasākumi vīrusa izplatības ierobežošanai ietekmēs pakalpojumu uzņēmumus. Situācija pasliktinās arī Latvijas eksporta tirgos un jaunie ierobežojumi var ietekmēt ārējo pieprasījumu un līdz ar to arī mūsu eksporta iespējas. Līdz ar to pašreizējā situācijā svarīgi ir valsts atbalsta pasākumi, lai saglabātu ekonomikas kapacitāti," pauda ministrijā.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) piebilda, ka Covid-19 vīrusa infekcijas izplatība Latvijā sasniedz jaunus rekordus, aizliegumi epidemioloģiskās situācijas ierobežošanai pastiprinās, kas atstāj negatīvu iespaidu uz visu tautsaimniecību un ikviena iedzīvotāja labklājību.

"Papildus jau esošajiem atbalsta instrumentiem uzņēmējiem, kas šobrīd ir ļāvis ekonomiskos rādītājus noturēt vidējā līmenī, tiek piedāvāti arvien jauni, lai tie sasniegtu visu nozaru uzņēmumus un saimnieciskās darbības veicējus, kā arī darbiniekus. Tikai tā mēs šobrīd varam palīdzētu uzņēmējiem "pārziemot", kā arī mazināt bezdarba rādītājus," atzina ekonomikas ministrs.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu