Ar Covid-19 inficētais mūziķis Jānis Aišpurs skaidro, kas sabiedrībai šobrīd būtu vairāk nepieciešams no valdības puses (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ar Covid-19 inficētais mūziķis Jānis Aišpurs intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" dalījās savā redzējumā par apkārt notiekošo.

Viņš arī atklāja savu viedokli par to, kā valdībai būtu jārīkojas, lai liktu sabiedrībai sevī ieklausīties un kļūt iejūtīgākai. 

"Mani pārsteidz sabiedrības nostāja par cilvēkiem, kas izvēlas runāt par šo problēmu un to aktualizēt. Šobrīd šo problēmu dēļ mēs esam ļoti sašķelti, šīs grūtības un sašķelšanās cilvēkos ir likusi atklāties dusmām, agresijai un kaut kādai nepieklājībai, kas mani ir šokējusi. Gribas ticēt, ka mēs esam labāki kā šie nozākātāji, nepamatot aizvainotāji, pilnīgi nihilisti.

Grūti pateikt, kas šobrīd visvairāk būtu vajadzīgs. Varbūt mums ir vajadzīgs ļoti iedvesmojoša un saliedējoša valstsvīra runa, nevis tikai par skaitļiem un statistiku, bet tāda, kas spēj saliedēt un motivēt izturēt šo vājprātu, kam mēs ejam cauri. Cilvēki skaitļus un statistiku paši zina, bet tā, kas viņiem pietrūkst, ir reāls drauga plecs un atbalsts.

Mēs izķepurosimies, kā katrs mākam, kuram ir veselības problēmas, kurš palicis bez darba, bez ienākumiem, bet ir vajadzīgs, ka tā otra puse mūs saprot, sadzird un atbalsta, nevis tikai saka: "Sēdiet mājās, mazgājiet rokas, paliekat veseli."

Tas nav baigi uzmundrinoši, tas ir tas, ko grūti saprast abās pusēs, kas, šķiet, brīžam nesatiekas," intervijā skaidroja mūziķis. 

Atgādinām, ka novembra izskaņā ar paziņojumu par inficēšanos ar Covid-19 nāca klajā lozunga "Mājas. Ziepes. Divi metri" balss, mūziķis Arnis Račinskis. Viņš un vēl seši mūziķi tostarp Jānis Aišpurs, inficējās ierakstu studijā, strādājot pie Ziemassvētku dziesmas. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu