Slavena aktrise paziņo, ka maina dzimumu un lūdz sevi uzrunāt jaunajā vārdā (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/ Scanpix

Otrdien, 1. decembrī, filmu zvaigzne Elena Peidža sociālajos tīklos nāca klajā ar paziņojumu, ka ir transpersona, iepazīstinot ar sevi kā ar Eliotu Peidžu.

Kanādiešu aktieris sacīja, ka "nevar pat izteikt, cik svarīgi tas ir – beidzot mīlēt sevi pietiekami, lai kļūtu par to, kas esi patiesībā."

"Mīlu to, ka esmu transpersona. Mīlu to, ka esmu kvīrs," vīrietis rakstīja “Twitter”.

Kvīrs ir termins, ko izmanto, runājot par cilvēkiem, kuru seksuālā orientācija un/vai dzimumidentitāte atšķiras no ierastā iedalījuma – homoseksuāli, biseksuāli un heteroseksuāli cilvēki. Kvīru starpā ir transpersonas, kā arī aseksuāli vai panseksuāli cilvēki.

Publikācijā Peidžs rakstīja arī par transpersonu diskrimināciju.

"Godīgi sakot, neskatoties uz to, cik laimīgs šobrīd esmu, zinot, ka šī ir privilēģija, esmu arī nobijies. Esmu nobijies no uzbāzības, naida, "jokiem" un vardarbības.

Negribu aizēnot priecīgo mirkli, kuru šobrīd svinu, taču vēlos parādīt, kā ir patiesībā. Statistika ir šokējoša," turpināja 33 gadus vecais aktieris.

Uzrunājot transpersonas, Peidžs apgalvoja, ka "darīs visu iespējamo, lai pasauli padarītu labāku."

2014. gadā aktieris uzstāšanās laikā Lasvegasā atklāja, ka ir homoseksuāls, sakot: "Man ir apnicis slēpties, man ir apnicis melot, nepasakot visu līdz galam."

Peidžs ir kļuvis par vienu no slavenākajām transpersonām Holivudā. Aktieris vienmēr bijis ļoti atklāts, runājot par LGBT kopienas tiesībām.

Daudzi Lielbritānijā apgalvoja, ka aktiera paziņojums ir tieši laikā, jo 1. decembrī Lielbritānijā noslēdzās tiesas prāva par hormonālām zālēm, kas kavētu pubertātes iestāšanos. Tiesa noraidīja zāļu izmantošanu. Zāles varētu palīdzēt jaunām transpersonām jau agrīnā vecumā justies normālāk savā ķermenī.

Peidžs paziņoja, ka cīnīsies par labāku veselības aprūpi transpersonām.

Aktieris saņēmis milzu atbalstu no visas pasaules. Daudzi slavēja Peidžu par viņa lēmumu paziņot par dzimuma maiņu. Viņa sieva, dejotāja un horeogrāfe Emma Portnere, ar kuru vīrietis apprecējās 2018. gadā, apgalvoja, ka ir lepna par Peidža drosmi atklāt, ka ir transpersona.

"Eliots Peidžs ir fantastisks aktieris, kā arī LGBTQ kopienas cilvēku aizstāvis. Tagad viņš būs iedvesma neskaitāmām transpersonām, kā arī tiem, kuri nesaista sevi ar noteiktu dzimumu. Visas transpersonas ir pelnījušas iespēju būt un tikt pieņemtām tādas, kādas ir patiesībā. Mēs šodien priecājamies par brīnišķīgo Eliotu Peidžu," sacīja Niks Adams, organizācijas “GLAAD” vadītājs, kas aizstāv transpersonu intereses plašsaziņas līdzekļos. 

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu