Arī Lietuvā noteikti stingrāki ierobežojumi. Aizliedz pulcēties vienkopus vairāk par diviem cilvēkiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Michele Ursi/shutterstock.com

Lietuvas valdība nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību trešdien noteikusi aizliegumu vienkopus pulcēties vairāk par diviem cilvēkiem, izņemot vienas ģimenes locekļus, kā arī tirgoties nestacionārās tirdzniecības vietās.

Līdz šim Lietuvā bija atļauts pulcēties ne vairāk par pieciem cilvēkiem. Jaunais ierobežojums attieksies arī uz interešu izglītības nodarbībām, izmitināšanas pakalpojumiem un reliģiskām ceremonijām, vienlaikus paturot spēkā prasību par citu drošības noteikumu ievērošanu.

Kā valdības sēdē norādījis veselības ministrs Aurēlijs Verīga, lai gan vienā diennaktī atklāto inficēšanās gadījumu skaits valstī stabilizējies, tomēr saslimstība joprojām ir augsta, un tas rada lielu noslodzi veselības aprūpes sistēmai.

Valdība aizliegusi arī tirgošanos nestacionārās tirdzniecības vietās, kas ierīkotas veikalos, tirdzniecības centros un pakalpojumu sniegšanas vietās, proti, tirgošanās nebūs atļauta, ja tā nenotiek fiziski norobežotos veikalos, bet lielveikalu koptelpās un ejās. Minētie ierobežojumi gan neattieksies uz pārtikas un pirotehnikas tirdzniecību, kā arī uz tā dēvētajām tirdzniecības saliņām.

Valdība arī apstiprinājusi ieteikumu veikalos, tirdzniecības centros, tirgos un citās publiskās tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietās nerīkot izpārdošanas, atlaižu stundas, degustācijas un citus līdzīgus pasākumus, kas palielina pircēju plūsmas. Šis ieteikums savukārt netiek attiecināts uz tirdzniecību internetā.

Ierosinājumus pārcelt uz agrāku laiku skolu brīvdienas un izglītības iestādēm pilnībā pāriet uz attālinātu darbu valdība nav apstiprinājusi.

Jaunie noteikumi stājas spēkā no publiskošanas brīža.

Pašreizējais karantīnas režīms Lietuvā sākotnēji tika ieviests no 7.novembra pusnakts līdz 29.novembra pusnaktij, bet vēlāk pagarināts līdz 17. decembrim ieskaitot. Šai laikā sabiedriskās vietās obligāti jāvalkā sejas aizsargmaskas, aizliegti visi pasākumi, izņemot augsta līmeņa sporta sacensības bez skatītājiem, aizliegta restorānu, kafejnīcu, bāru, naktsklubu, kazino un citu izklaides vietu darbība. Ierobežojumi noteikti arī attiecībā uz veselības aprūpi, tirdzniecības vietām, izglītības iestādēm, sabiedrisko transportu un citām jomām.

Iepriekš jau ziņots, ka no 10. decembra Lietuvā būs ļauts nelielām cilvēku grupām apmeklēt muzejus un galerijas, ja vien, situācijai mainoties, netiktu pieņemti jauni noteikumi.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 2.decembrī Lietuvā ir 924,6.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu