Cipruss optimistiski noskaņots, ka Latvija varētu uzņemt vīriešu izlašu spēļu "burbuli"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Cipruss
Kaspars Cipruss Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijai ir labas izredzes februārī uzņemt 2022.gada Eiropas čempionāta vīriešiem kvalifikācijas turnīra spēles, podkāstā "Basketstudija 2+1" pastāstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Latvijai 19. un 22.februārī paredzēti kvalifikācijas cikla noslēdzošie mači pret Bulgāriju un Grieķiju, turklāt abas šīs cīņas kalendārā ir plānotas kā mājas spēles. 

Novembrī Latvijas vīriešu izlase abus divus kvalifikācijas mačus aizvadīja Sarajeva, bet sieviešu izlase savu "burbuli" rīkoja mājas. Rīgā tika aizvadītas pat divu grupu spēles ar kopā astoņu komandu dalību.

"Par vīriešiem esmu vairāk optimists, par sievietēm - tikai optimists," iespējas uzņemt februāra mačus komentēja Cipruss. "Piektdien FIBA valdes sēdē tikts lemts, kur notiks izlašu "burbuļi". Mūsu "burbulis" sieviešu izlasēm bija vissarežģītākais, jo uzņēmām astoņas valstis. Cerams, FIBA to ņems vērā un dos "burbuļus" tiem, kuriem pienākas, nevis būs kaut kādas politiskās spēlītes."

Tāpat Cipruss pastāstīja, ka šonedēļ varētu būt lielāka skaidrība par to, vai Latvija pretendēs uz nākamā gada U-19 Pasaules kausa izcīņas rīkošanu.

"Rīt ir Latvijas Nacionālās sporta padomes sēde, kur tiks izskatīts arī šis jautājums. Bez valdības atbalsta mēs šādu turnīru nevaram pavilkt. Paldies Daugavpils pašvaldībai, kas ļoti operatīvi piekrita. Šobrīd ir pārrunas arī ar citām pašvaldībām," atzīmēja Cipruss.

FIBA Izipildkomiteja lēmumu par izlašu spēlēm, kas notika šī gada novembrī un paredzētas nākamā gada februārī, pieņēma, izvērtējot veselības riskus un saņemot ieteikumus no medicīnas un sacensību komisijām.

Jaunie noteikumi paredz, ka spēles netiek aizvadītas viesos vai mājās, bet gan vienā norises vietā, par ko iepriekš FIBA vienojas ar konkrēto valsti, kas apņēmusies uzņemt mačus. Norises vietā ir jāveic Covid-19 testi, kā arī jāievēro strikts pārvietošanās režīms, jo komandas tikpat kā dzīvo "burbulī".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu