Epidemiologs skaidro, kāpēc aizliegta alkohola tirdzniecība brīvdienās (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AB-7272/Shutterstock

Alkohols nav pirmās nepieciešamības prece, turklāt tā lietošana var tikt saistīta ar plašāku socializēšanos, kas savukārt noved pie augstākiem Covid-19 izplatīšanās riskiem, trešdien preses konferencē pauda Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

SPKC eksperts skaidroja, ka aizliegums tirgot alkoholu un cigaretes brīvdienās un svētku dienās nav tiešs epidemiologu lēmums, bet "mēs to atbalstām".

"Kā sabiedrības veselības speciālists es nevaru piekrist, ka alkohols ir tas, kas ir primāri vajadzīgs. Turklāt alkohola lietošana veicina socializēšanos," sacīja Perevoščikovs.

Tādējādi, ja Covid-19 izplatības ierobežošanai ir nepieciešams ierobežot sociālos kontaktus un novērst privātos pasākumos inficēto skaitu, alkohola patēriņa mazināšana varētu palīdzēt, pauda SPKC eksperts.

Par tabakas tirgošanas aizliegumu epidemiologs komentēja mazāk, vien norādot, ka arī tā nav pirmās nepieciešamības prece un piebilstot, ka no sabiedrības veselības skatupunkta smēķēšana kā tāda nebūtu atbalstāma.

"Galvenais šeit ir tas, kas ir primāri nepieciešams cilvēkam. Tas arī ir atstāts," piebilda SPKC eksperts.

Jau ziņots, ka vakar valdības lēma ieviest vēl virkni stingrāku ierobežojumu sakarā ar konstanti pasliktinošos epidemioloģisko situāciju valstī. Ierobežojumu vidū ir arī aizliegums nedēļas nogalēs un svētku dienās veikalos tirgot alkoholu un tabaku vai cigaretes.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu