Covid-19 ietekmējis mācību procesu trīs Jelgavas novada izglītības iestādēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: BlurryMe/Shutterstock.com

Covid-19 izplatība ietekmējusi mācību procesu trīs Jelgavas novada izglītības iestādēs, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša.

Viņa skaidroja, ka novadā pašlaik vairākās izglītības iestādēs daļa izglītojamo, kas līdz šim mācījās klātienē, spiesti mācības turpināt attālinātā veidā. Infekcijas uzplaiksnījumi skolu darbinieku vai izglītojamo tuvinieku lokā pašlaik skar vairākas klases Aizupes pamatskolā un Līvbērzes pamatskolā, kā arī visas pirmsskolas grupas Svētes pamatskolā.

Tāpat Kreicberga-Kapša informēja, ka novada dome ārkārtas sēdē atbalstīja lēmumu, koriģējot sniegtā ēdināšanas atbalsta veidu izglītojamajiem, kam saskaņā ar izglītības iestādes direktora rīkojumu noteikts attālināts mācību process karantīnas dēļ. Līdz ar to gan pirmsskolas, gan 5.-6.klašu izglītojamajiem, kas bija pieteikušies uz pašvaldības sniegto ēdināšanas atbalstu un būtu to izmantojuši izglītības iestādē, ēdināšanas atbalsts būs nodrošināts pārtikas paku veidā.

Ņemot vērā Ministru kabineta lēmumu, ka no 7.decembra arī 5. un 6.klašu izglītojamie mācību procesu turpina attālināti, pašvaldība informē, ka skolēniem, kas ar vecāku iesniegumu bija pieteikti kā ēdināšanas atbalsta saņēmēji, turpmāk šis atbalsts tiks sniegts pārtikas paku veidā, tāpat kā izglītojamajiem 7.-12.klašu grupā.

Pašvaldības nodrošinātu atbalstu no novembra vidus, ja vien ir iesniegts iesniegums, saņem izglītojamie no daudzbērnu, maznodrošinātām, trūcīgām ģimenēm vai ģimenēm, kam ārkārtējās situācijas izraisītie nosacījumi raisījuši finansiālus sarežģījumus.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Jelgavas novadā atklāti desmit jauni Covid-19 gadījumi. Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati liecina, ka 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits novadā ir 59 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu