Džeimss vienojies ar "Lakers" par līguma pagarināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superazvaigzne Lebrons Džeimss vienojies ar Losandželosas "Lakers" par līguma pagarināšanu uz diviem gadiem, "The Athletic" apskatniekam Šemam Karanijam atklāja sportistu pārstāvošās aģentūras "Klutch Sports" vadītājs Riks Pols.

Abas puses vienojušās par maksimālo līguma summu jeb 85 miljoniem ASV dolāru. Līgums pagarināts līdz 2022./2023.gada sezonas beigām.

Viņam līgumā ar "Lakers" bija palicis viens gads ar garantētiem 39 miljoniem ASV dolāru, bet uz 2021./2022.gada sezonu bija spēlētāja opcija par 41 miljonu.

Džeimss "Lakers" rindas papildināja 2018.gada vasarā, tobrīd brīvā aģenta statusā pārejot no Klīvlendas "Cavaliers". Savā pirmajā sezonā ar Losandželosas komandu viņš traumas dēļ piedalījās 55 spēlēs, komandai neiekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet šoruden viņš aizveda "Lakers" līdz čempiontitulam.

Džeimss ir četrkārtējs NBA čempions, divreiz uzvarot ar Maiami "Heat" (2012., 2013.), bet pa vienai reizei - ar "Cavaliers" (2016.) un "Lakers" (2020.).

Tāpat Džeimss četras reizes atzīts par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju un finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, kā arī 16 reizes piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē.

ASV izlases sastāvā viņš kļuvis par divkārtēju olimpisko spēļu čempionu.

Amerikāņu uzbrucēju 2003.gada draftā ar pirmo numuru izraudzījās "Cavaliers" komanda, kurā viņš pavadīja savas pirmās septiņas sezonas NBA. Turpmākos četrus gadus viņš spēlēja "Heat" vienībā, bet pēc tam uz tikpat garu termiņu atgriezās "Cavaliers" klubā. 

Aizvadītajā sezonā viņš 67 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 25,3 punktus, izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas un 10,2 reizes rezultatīvi piespēlēja. Izslēgšanas turnīrā "Lakers" zvaigzne 21 duelī caurmērā guva 27,6 punktus, izcīnīja 10,8 bumbas zem groziem un veica 8,8 rezultatīvas piespēles.

Zīmīgi, ka 35 gadus vecā Lebrona Džeimsa jaunais līgums beigsies 2023.gadā, kad viņa dēls Bronijs Džeimss pabeigs vidusskolu un varēs pieteikties NBA draftam, ja līga un spēlētāju asociācija vienosies par noteikumiem, kas absolventiem uzreiz ļauj kļūt par profesionāļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu