Igaunijā Covid-19 pacients kļūdaini pārvests no "infekcijas perēkļa" uz pansionātu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Photocarioca/shutterstock.com

Austrumviru centrālās slimnīcas darbinieki nosūtīja pacientu no rehabilitācijas nodaļas uz pansionātu, lai gan nākamajā dienā slimnīcā tika konstatēts plaša mēroga Covid-19 uzliesmojums ar desmitiem inficēto pacientu un slimnīcas darbinieku, ziņo laikraksts "Postimees". 

16. novembrī Austrumviru centrālās slimnīcas Rehabilitācijas un aprūpes klīnika uz pansionātu aizveda pacientu. Pansionāta pārstāvji "jaunpienācējam" jau uzreiz atklāja augstu temperatūru. Pirmajā dienā temperatūra bija 38,6 grādi, bet nākamajā dienā jau 40 grādi pēc Celsija.

Pansionāta pārstāve stāsta, ka sākumā neviens neaizdomājās par koronavīrusu, jo slimnīcas pārstāvji neziņoja, ka viņš varētu būtu inficējies.

Austrumviru centrālās slimnīcas pārstāvji stāsta, ka pacientam uzturēšanās laikā slimnīcā nav konstatēta temperatūra. Pacienta temperatūra bijusi zem 37 grādiem pēc Celsija.

Pansionāta pārstāvji ziņo, ka jaunajam viesim 18. novembrī kļuvis tik slikti, ka nācies izsaukt ātro palīdzību. Ar paaugstinātu temperatūru vīrietis atkal nogādāts slimnīcā, kur viņam teikts Covid-19 tests, kas vēlāk izrādījās pozitīvs.

"Paldies dievam, ka viņš atradās nošķirtā pansionāta telpā. Pieci darbinieki ar viņu sazinājās, divi no viņiem nosūtīti uz pašizolāciju, viens devies atvaļinājumā. Veselības departaments vēlāk atļāva strādāt atlikušajiem diviem, bet lietojot aizsargtērpus," saka pansionāta pārstāve. 

Pēc laikraksta "Postimees" informācijas, šis Covid-19 pacients vēlāk slimnīcā miris. To apstiprināja arī ārstniecības iestāde.

Tajā pašā dienā, kad pacients tika nosūtīts uz pansionātu, Austrumviru centrālās slimnīcas Rehabilitācijas un aprūpes nodaļā tika uzsākta personāla pārbaude Covid-19 noteikšanai. Kā pastāstīja slimnīcas pārstāve, pirmie Covid-19 testi klīnikas darbiniekiem tika veikti 16. novembra pēcpusdienā. 

"Rezultāti bija zināms 17. novembrī, kad pacients jau bija pārvests uz pansionātu," stāsta slimnīcas pārstāve.

Laika posmā no 17. novembra līdz 18. novembrim Covid-19 tests tika atklāts 40 slimnīcas darbiniekiem un pacientiem.

Slimnīcas pārstāvji nevarēja atbildēt uz jautājumu, vai 17. novembrī pansionāts tika brīdināts, ka var atvest potenciāli Covid-19 inficētu pacientu. Taču atzina, ka nosūtot pacientu uz pansionātu, viņi ir pārkāpuši noteikumus.

Pēc slimnīcas pieejamās informācijas, šis pacients ārstniecības iestādē tika nogādāts 1. novembrī. Tad viņam tika veikts pirmais Covid-19 tests, kas bija negatīvs. Pirms izrakstīšanas uz pansionātu, pacients bija atkal jāpārbauda, bet tas nenotika. Slimnīcas darbinieki neievēroja slimnīcas prasību, ka pacientam jāveic Covid-19 tests mazāk nekā 72 stundas pirms nosūtīšanas uz citu aprūpes iestādi.

"Šis ir drausmīgs notikums. Mēs nevaram atklāt organizācijas iekšējās darba lietas, bet slimnīca darīs visu iespējamo, lai šāda situācija vairāk neatkārtotos," stāsta slimnīca pārstāve.

"Postimees" ziņo, ka Austrumviru centrālās slimnīcas Rehabilitācijas un aprūpes klīnikā tika konstatēts uzliesmojums un šobrīd jau reģistrēts 91 Covid-19 gadījums.

Pansionātā kopš 23. novembra un plašas Covid-19 testēšanas vairs nav reģistrēts neviens Covid-19 gadījums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu