Rēzeknes pusē līst sasalstošs lietus, autovadītājus aicina būt piesardzīgiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aprilflower/Shutterstock

Rēzeknes apkārtnē ceturtdienas rītā līst sasalstošs lietus un autoceļi intensīvi apledo, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi".

Kompānijā norādīja, ka šādos laika apstākļos ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem ir mazāk efektīva, tādēļ autovadītāji aicināti ievērot maksimālu piesardzību.

Ceturtdienas rītā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu galvenokārt pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Latgalē un daļā Vidzemes. 

Slidenos un sniegotos autoceļu posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas 25 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ceturtdienas rītā ir uz Daugavpils šosejas posmā no Pļaviņām līdz Baltkrievijas robežai, uz autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) visā tā garumā, uz autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) visā tā garumā, kā arī uz valsts reģionālajiem autoceļiem Preiļu, Rēzeknes, Daugavpils, Krāslavas, Cēsu, Valmieras, Valkas, Madonas un Gulbenes apkārtnē.

"Latvijas valsts ceļu" pārstāvji norādīja, ka šādos laika apstākļos autobraucējiem ieteicams ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem, kā arī citiem sarežģījumiem ikviens tiek aicināts informēt "Latvijas valsts ceļus", zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu