Bauskas novadā ārkārtējā situācijā varēs saņemt līdz 100 eiro pabalstu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda
Nauda Foto: Edijs Pālens/LETA

Ārkārtējā situācijā Bauskas novada pašvaldība varēs piešķirt līdz 100 eiro pabalstu, ārkārtas sēdē lēmusi novada dome.

Deputāti atbalstīja grozījumus saistošajos noteikumos "Bauskas novada pašvaldības atbalsts ārkārtas situācijā ar Covid-19 izplatību". Tie nosaka, kādā apmērā un uz kādiem nosacījumiem tiek sniegts atbalsts personām vai ģimenēm, kas uz ārkārtējās situācijas izsludināšanas laiku ir deklarētas Bauskas novada administratīvajā teritorijā un no sevis neatkarīgu apstākļu dēļ Covid-19 ietekmē palikušas bez iztikas līdzekļiem un nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības.

Saistošie noteikumi apstiprina krīzes pabalstu 80 eiro vienai pilngadīgai personai mēnesī trīs mēnešus pēc kārtas un 100 eiro pabalstu nepilngadīgai personai.

Atbalstu var piešķirt personai, kurai saistībā ar ārkārtējo situāciju nav ienākumu, piemēram, persona ir bezalgas atvaļinājumā ne mazāk kā vienu mēnesi, personai ir piešķirts bezdarbnieka statuss, bet vēl nav saņemts bezdarbnieka pabalsts, vai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra ir pieņēmusi lēmumu atteikt pabalsta piešķiršanu, izņemot gadījumu, kad persona pārtraukusi darba tiesiskās attiecības pēc pašas vēlēšanās, ko persona apliecina ar attiecīgiem dokumentiem.

Tāpat uz pabalstu var pretendēt iedzīvotāji, kuriem ir radušies papildu izdevumi, ko paši nespēj segt, atrodoties pašizolācijā saistībā ar atgriešanos no citas valsts. Šajā gadījumā persona būs jāpierāda, ka, piemēram, ienākumi un uzkrājumi iztērēti papildu mājoklim, viesnīcai, transportam.

Tāpat atbalst paredzēts gadījumos, ja persona atrodas vai ir atradusies karantīnā un saistībā ar to nav iztikas līdzekļu, ko persona apliecina ar attiecīgiem dokumentiem.

Pašlaik Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 11.janvārim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu