"Mēs neesam atraduši nekādus noziedzīgus pierādījumus." Atbrīvota māte, kas dēlu nebrīvē turējusi 28 gadus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: BortN66/Shutterstock

Zviedrijas prokuratūra izbeigusi lietu pret kādu sievieti, kas uz neilgu laiku bija aizturēta, pastāvot aizdomām, ka viņa vairākus gadus turējusi nebrīvē dzīvoklī savu pieaugušo dēlu.

"Viņa vairs netiek turēta aizdomās par nozieguma pastrādāšanu. Mēs tam neesam atraduši nekādus pierādījumus," Zviedrijas Radio ceturtdien sacīja prokurore Emma Olsone.

Situācija varētu būt skaidrojams ar "garīgo saslimšanu zināmā formā", un tā rezultātā notikusi nošķiršana no sabiedrības, viņa piebilda.

Izmeklēšanā nav konstatētas nekādas noziedzīga nodarījuma pazīmes, sacīja prokurore, piebilstot, ka šis "lielākā mērā ir veselības un sociālās aprūpes dienestu jautājums".

Olsone trešdien likusi aizturēto sievieti atbrīvot.

Tiesu medicīnas eksperts nav konstatējis nekādas pazīmes, ka vīrietim būtu nodarīti savainojumi nežēlīgas izturēšanās rezultātā, bet pušumi radušies slimības rezultātā, sacīja prokurore.

Zviedrijas prokuratūra iepriekš šonedēļ pavēstīja, ka saistībā ar māti ir uzsākta izmeklēšana aizdomās par nelikumīgu turēšanu nebrīvē, smagu miesas bojājumu nodarīšanu un slimības izraisīšanu.

Vīrietis svētdien tika atrasts dzīvoklī Haningē, uz dienvidiem no Stokholmas.

Zviedrijas policija un mediji otrdien pavēstīja, ka ir aizturēta sieviete, kas tiek turēta aizdomās par sava dēla turēšanu nebrīvē 28 gadus.

Vīrietis cietis no nepietiekama uztura, un viņam izkrituši gandrīz visi zobi, otrdien vēstīja mediji..

Policijas preses pārstāvis atklāja, ka vīrietis ļoti ilgu laiku bijis ieslēgts kādā dzīvoklī Stokholmas dienvidu piepilsētā, bet nekomentēja mediju ziņoto, ka viņš turēts gūstā 28 gadus.

Mediji ziņoja, ka māte pārstājusi laist uz skolu savu dēlu, kad viņam bijuši 12 gadi, un kopš tā laika turējusi ieslēgtu dzīvoklī. Vīrietim tagad ir 41 gads.

Viņu svētdien atrada kāda ģimenes radiniece pēc tam, kad māte, kas jau pārsniegusi 70 gadu slieksni, tika ievietota slimnīcā, vēstīja laikraksts "Expressen".

Vīrietim bija inficētas brūces uz kājām, viņš ar grūtībām spēja paiet, viņam gandrīz nav zobu un spēj runāt ar grūtībām, vēstīja mediji.

Stokholmas policijas preses pārstāvis nekomentēja mediju ziņoto, vien pavēstīja, ka vīrietis atrodas slimnīcā un viņa ievainojumi nav dzīvībai bīstami.

Māte noliegusi, ka būtu pastrādājusi kādu noziegumu, paziņoja Zviedrijas prokuratūra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu