Covid-19 ⟩ RAKUS kategoriski noraida Jeremejeva izplatītās viltus ziņas, lems par tiesiskām darbībām (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stacionāra "Gaiļezers" poliklīnikas ēka.
Stacionāra "Gaiļezers" poliklīnikas ēka. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) pārstāvji kategoriski noraida interneta vidē izplatītās viltus ziņas par Covid-19 slimības gaitu un apsver iespēju vērsties policijā.

 

Sociālo mediju vietni "Facebook" vakar, 2. decembrī, pāršalca video, kurā plaši pazīstamais viltus ziņu izplatītājs un bijušais ZZS politiķis Valentīns Jeremejevs sarunājas ar kādu RAKUS feldšeri, kura šķietami atmasko melus par Covid-19. 

Video redzams, ka mediķe Marina nāk klajā ar šaušalīgiem apgalvojumiem, kuros apstrīd neapgāžamus faktus par Covid-19 izplatību, slimības gaitu, kā arī noliedz slimnīcas un medicīnas personāla pārslodzi.

RAKUS pārstāvji atteicās komentēt slimnīcas darbinieces paustos apgalvojumus, norādot, ka tajos nav neviena "patiesības grauda".

"Mēs uzskatām, ka tur viss ir nepatiesība, tāpēc

nav jēga komentēt nevienu no šīm sazvērestības teorijām,"

uzsvēra RAKUS preses sekretāre Ilga Namniece.

Par norobežošanos no mediķes komentāriem vēstīts arī RAKUS sociālo mediju kontos.

❗❗❗

Posted by Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca on Thursday, December 3, 2020

Portāls TVNET ir noskaidrojis, ka video redzamā sieviete ir RAKUS Toksikoloģijas un sepses klīnikas neatliekamās medicīnas ārsta palīgs Marina Kornatovska. 

Toksikoloģijas centrs ir viena no nodaļām, kurā ārstējas Covid-19 slimnieki ar vissmagāko slimības gaitu. RAKUS gan norādīja, ka Kornatovska nav ārste, bet slimnīcā strādājusi kā māsa. Par spīti Kornatovskas apgalvojumam par darbu nakts maiņās, slimnīcā norāda, ka pēdējā laikā viņa darbā bijusi reti.

Slimnīcas pārstāvji arī distancējas no iepriekš izplatītajām viltus ziņām par Covid-19 pacientu slimnīcas izveidi Ķīpsalas izstāžu hallē.

Jeremejeva domubiedra un viltus ziņu izplatīšanas kolēģa Jāņa Pļaviņa interneta vietnē video pārpublicēts, pievienojot visai draudīgu komentāru.

"Draugi! Mūsu pienākums ir atbalstīt Marinu, jo pret viņu banda, kura Latvijā realizē šo vīrusa afēru, var vērst represijas. Tauta, protams, bandu sodīs bargi," vēsta komentārs.

Pretēji Pļaviņa izdomājumam par represiju izvēršanu, slimnīcas pārstāvji norādīja, ka situāciju risinās tiesiski juridiskā ceļā. 

TVNET noskaidroja, ka šobrīd norisinās slimnīcas valdes sēde, kurā tiek lemts par iespējamām tiesiskām darbībām pret minēto darbinieci.

Tāpat, slimnīca apsver iespēju vērsties policijā pret video izplatītājiem, Tautas varas fronti par viltus ziņu izplatīšanu.

Konkrēts lēmums no slimnīcas pārstāvjiem sekos tuvākajā laikā.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu