Igaunijā 12 zīdaiņi inficējušies ar Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mazulis ar mammu
Mazulis ar mammu Foto: Publicitātes foto

Visā Igaunijā 12 zīdaiņiem līdz viena gada vecumam, no kuriem viens ir jaundzimušais, ir diagnosticēts jaunais koronavīruss, vēstī laikraksts "Postimees".

"Nav zināms, vai bērni smagi izjūt vīrusu," sacīja Veselības departamenta galvenā speciāliste infekcijas slimību uzraudzības un epidēmijas apkarošanas jautājumos Jevgeņija Ešteina. Viņa piebilda, ka lielākajai daļai mazuļu bija arī simptomi.

Viņa paskaidroja, ka piecos gadījumos bērns tika hospitalizēts un vīruss tika atklāts, ierodoties slimnīcā. "Vidēji bērni slimnīcā atradās 1-3 dienas," sacīja Ešteina. Viņa norādīja, ka zīdaiņi visbiežāk ar Covid-19 inficējās ģimenēs, bieži vien no mātes.

"Tā kā Rietumu Tallinas centrālās slimnīcas infekcijas slimību klīnikā tiek ārstēti gan bērni, gan pieaugušie, zīdaiņi ar dažādām infekcijas slimībām, un Covid-19 nav izņēmums," laikrakstam "Postimees" sacīja slimnīcas padomniece mediju jautājumos Līsa Suba.

Šajā slimnīcā tika ārstēti gan bērni līdz viena gada vecumam, gan 100 gadus vecs Covid-19 pacients. "Katrā vecuma grupā ir pacienti un cilvēki, kuriem nepieciešama ārstēšana stacionārā," paskaidroja Suba. "Mēs esam ārstējuši bērnus ar Covid-19 gan pavasara viļņa laikā, gan tagad - rudenī," viņa teica.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu