Video ⟩ Priekuļos daudzdzīvokļu namu apsēdis gados jauns bezpajumtnieks (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kopš pavasara Priekuļu pusē esošā daudzstāvu nama kāpņutelpā un pie tās mitinās kāds vīrietis. Vietējie iedzīvotāji visādi centušies jaunajam vīrietim palīdzēt – kurš sviestmaizi nopirka, kurš eiro iedeva, pat kundzes segu un spilvenu sarūpēja, vēstī raidījums "Bez tabu".

"Bez Tabu" ierodas Priekuļu novada ciemā Liepa, Pāvila Rozīša ielā 6. Daudzstāvu namā mitinās vairāki desmiti iedzīvotāju, taču tikai viens nakšņo pie mājas. Betona klons pie nama kāpņutelpas bieži vien kļūst par meklētā vīrieša gultasvietu. Brīžos, kad laikapstākļi pavisam nelutina, vīrietis jau nama iekštelpās meklē kādu siltāku vietiņu.

"Kaut kādā veidā pēc daudzām sūdzībām kaut kur jaunais vīrietis pazuda. Klāt novembris, un vīrietis ir atpakaļ – dzīvo uz soliņa vai guļ pie veikala. Nevar izstāstīt esošo smaku, jo kā tualete tiek izmantota tā pati kāpņutelpa. Esam saukuši policiju, ātro palīdzību.

Pat ja viņu paņem, pēc dažām stundām cilvēks ir atpakaļ. Pie lielāka aukstuma pat bail iedomāties, kas notiks. Vai tiešām man būtu jāpieļauj doma, ka mans bērns, ejot uz skolu, kāps pāri līķim?! Kurš var atrisināt šo jautājumu? Kurš no dienestiem ir atbildīgs?

Mēs ar kaimiņiem jau esam ļoti noguruši no pretīgās smakas, no netīrības, no diskomforta un bailēm," raidījumam stāsta iedzīvotāja Elisone.

Vietējie atklāj, ka nama kāpņutelpu par savu dzīvesvietu esot izvēlējies aptuveni 35 gadus vecais ciema iedzīvotājs Vovka. Teju katru dienu Vovka arī ielūkojas turpat līdzās esošajā pārtikas veikaliņā.

"Viņš taču nāk uz šejieni. Viņam dod naudu, un viņš nāk odekolonu pirkt. Viņam tepat dzīvo vecmāmiņa un onkulis, bet viņu nelaiž mājā," stāsta vietējā veikala pārdevēja.

Sastopot vīrieša radinieku, noskaidrojam, ka Vovkam ir kāds nelāgs ieradums – alkohola lietošana. Radinieki esot vairākkārt mēģinājuši vest Vovku pie prāta, taču tagad atmetuši tam ar roku. Tikmēr kaimiņi par redzēto ziņo vietējam pagastam.

Priekuļu novada Sociālā dienesta vadītāja par konkrēto gadījumu runāt nevēlas, aizbildinoties ar datu aizsardzību. Taču apstiprina, ka dienests vīrietim palīdzējis pat vairākkārt.

Atklājas, ka Vovka vien dažas dienas pirms "Bez Tabu" ierašanās jau aizvests tālu prom no Priekuļu novada.

Vovka nogādāts īpašā krīzes centrā, kur saņemot gan pajumti, gan arī veselības aprūpi. Pāvila Rozīša ielas sestā nama iemītnieki Vovkam vēl veselību, taču ļoti cer, ka vīrietis vairs neatgriezīsies uz dzīvi nama kāpņutelpā.

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu