EM aicinās novērst šobrīd esošās nepilnības regulējumā par brīvdienās tirgojamajām precēm (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV)
Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV) Foto: Evija Trifanova/LETA

Ekonomikas ministrija (EM) aicinās novērst šobrīd esošās nepilnības regulējumā par brīvdienās un svētku dienās tirgojamajām precēm, kas tostarp šobrīd liedz, piemēram, tirgot auto piederumus, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV).

"Uzskatu, ka tā ir nepilnība, un tuvākajā laikā rosināsim valdību šo jautājumu pārskatīt. Es ceru, ka kolēģi atbalstīs," teica ministrs, piebilstot, ka, piemēram, auto piederumu tirdzniecības liegums ir drošas braukšanas jautājums.

"Aicinātu sabiedrību uztvert šo ar sapratni. Tuvākajās dienās, tuvākajās sēdēs mēs centīsimies lielākās problēmas apzināt," teica Vitenbergs.

Jau vēstīts, ka atbilstoši valdības 1.decembra lēmumam ārkārtējās situācijas laikā brīvdienās un svētku dienās varēs darboties veikali, kuros drīkstēs tirgot tikai pirmās nepieciešamības preces, ar kurām tiek saprastas pārtikas preces, higiēnas preces un degviela, kā arī varēs darboties aptiekas, tostarp veterinārās aptiekas.

Tādējādi brīvdienās uz svētku dienās veikalos nedrīkstēs tirgot tādas preces kā alkohols un cigaretes, kā arī, piemēram, degvielas uzpildes stacijās brīvdienās un svētku dienās nevarēs tirgot auto piederumus, tostarp logu mazgāšanas šķidrumu un eļļu, kā arī brīvdienās tirdzniecības vietās nevarēs iegādāties "Rīgas satiksmes" "e-talonu".

Latvijā ārkārtējā situācija ir izsludināta līdz 11.janvārim.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu