Unikāls gadījums: ASV piedzimis "27 gadus vecs" zīdainis (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Chernysheva Anna/shutterstock.com

Jaundzimusī amerikāniete Mollija Gibsone piedzima šī gada oktobrī, taču līdz šim piedzimšanas brīdim meitiņai vajadzēja gaidīt 27 gadus. Viņas embrijs 1992. gadā tika sasaldēts un visu šo laiku stāvēja noliktavā, līdz Tīna un Bens Gibsoni nolēma kļūt par vecākiem, ziņo raidsabiedrība BBC. 

Tiek uzskatīts, ka Mollija ir uzstādījusi jaunu rekordu, kā visilgāk sasaldētais embrijs, kurš vēlāk ir piedzimis. Iepriekšējais rekords piederēja Mollijas vecākajai māsai - Emmai, kura piedzima "24 gados". 

Pāris gandrīz piecus gadus cīnījās ar neauglību, līdz Gibsones vecāki vietējā TV ziņu pārraidē ieraudzīja sižetu par embrija adoptēšanu.

"Tikai tāpēc mēs varam dalīties ar savu stāstu. Ja mani vecāki nebūtu to pārraidi redzējuši, tad mēs tagad ar jums nerunātu," sacīja 29 gadus vecā mamma, Tīna Gibsone.

Tīna un Bens Gibsoni, vērsās pie Nacionālās embriju ziedošanas centra (NEZC) - kristiešu bezpeļņas organizācijas Noksvilā. Šī organizācija uzglabā sasaldētus embrijus, kurus cilvēki nolemj ziedot.

Pēc embriju ziedošanas, tādas ģimenes kā Gibsonu ģimene, var adoptēt vienu no neizmantotajiem embrijiem un vēlāk dzemdēt bērnu, kurš nav ar viņiem ģenētiski saistīts. Saskaņā ar organizācijas datiem, ASV šobrīd uzglabā ap vienu miljonu sasaldētu cilvēku embriju.

NEZC organizācijas mārketinga un attīstības direktors Marks Mellingers stāsta, ka embriju meklējumi ir ļoti izplatīti tajās ģimenēs, kurās saskarās ar neauglību.

"Es domāju, ka 95% gadījumos ir runa par pāru neauglību. Mēs jūtamies ļoti pagodināti darīt šādu darbu, palīdzot pāriem ar ģimenes pieaugumu," saka direktors.

2017. gadā Gibsone laida pasaulē Emmu, kura bija ģimenes pirmais adoptētais embrijs. 

NEZC organizācija 17 gadu laikā ir veicinājusi vairāk nekā 1000 embriju adopcijas. 

Gibsona ģimenes bērni - Mollija un Emma arī ģenētiski ir māsas. Abi embriji tika ziedoti un sasaldēti kopā 1992. gadā, kad Gibsones kundzei tolaik bija tikai viens gadiņš. Pēc organizācijas datiem, vecākā māsa Emma bija vecākais embrijs pasaulē (24 gadi), līdz šo rekordu tagad pārspējusi Mollija. 

NEZC organizācijas dati liecina, ka sasaldētu embriju derīguma termiņš ir bezgalīgs.

"Pilnīgi iespējams, ka nākotnē piedzims arī 30 gadīgs embrijs," saka organizācijas direktors.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu