Covid-19 inficēšanās dēļ Valmierā darbību pārtrauc viena pirmsskolas izglītības iestāde un citu bērnudārzu atsevišķas grupas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: BlurryMe/Shutterstock.com

Konstatējot saslimšanu ar Covid-19, no 3. decembra karantīna noteikta Valmieras Gaujas krasta vidusskolas - attīstības centra pirmsskolas izglītības iestādes (PII) bērniem, pedagogiem un administrācijas darbiniekiem, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

Karantīna noteikta arī vienas PII "Buratino" grupas, kas atrodas Valmieras Gaujas krasta vidusskolas - attīstības centra telpās Jumaras ielā 9, bērniem un pedagogiem, kā arī PII "Krācītes" vienas grupas bērniem un pedagogiem. Lēmums pieņems, pamatojoties uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ieteikumiem. Darbiniekiem veikti siekalu testi.

Melece sacīja, ka bērnudārzu direktores nosūtījušas bērnu vecākiem mirkļsaziņas rīkā "WhatsApp" SPKC sagatavotu informāciju par nosacījumiem, kas jāievēro bērniem, kuri ir kontaktpersonas un kuriem ir jāievēro mājas karantīna.

Karantīnā esošos pedagogus, atbalsta personālu, tehniskos darbiniekus, bērnu vecākus pašvaldība aicina turpmākās 14 dienas sekot savam un bērnu veselības stāvoklim, vērot, vai neparādās elpceļu infekcijas slimības pazīmes, paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, apgrūtināta elpošana. Parādoties šiem simptomiem, telefoniski jāsazinās ar ģimenes ārstu par tālāko rīcību.

SPKC apkopotie dati liecina, ka 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Valmieras pilsētā pašlaik ir 49 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu