Krustpils novada pansionātā turpinās Covid-19 uzliesmojums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: GagliardiPhotography/shutterstock.com

Covid-19 inficēto klientu un darbinieku skaits Krustpils pansionātā "Jaunāmuiža" šonedēļ ir audzis, aģentūrai LETA apliecināja pašvaldības aģentūras direktore Solvita Geduša.

Viņa neatklāja, cik darbiniekiem un klientiem inficēšanās konstatēta, jo datu apkopošanai esot nepieciešams papildu laiks. Taču Geduša neslēpa, ka jauni gadījumi šonedēļ atklāti, un daļa testu rezultātu vēl tiek gaidīta.

Situāciju ar darbinieku trūkumu Geduša sauc par traku, tāpēc klientu aprūpei piesaistīti bijušie darbinieki, "kas nebaidās un gatavi palīdzēt". Darbā esot pieņemts arī kāds jauns darbinieks.

Pansionāta vadītāja uzsvēra, ka tiek darīts viss, lai situāciju uzlabotu, darbinieki lieto personīgos aizsarglīdzekļus. Lielai daļai sasirgušo nav izteiktu Covid-19 simptomu.

"Darām visu, un ceram, ka varēsim ar godu iziet no šīs situācijas," piebilda Geduša.

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka trešdien Krustpils novadā reģistrēti 38 jauni saslimušie un pēdējo divu nedēļu saslimušo kopskaits novadā ir sasniedzis 71 cilvēku.

Jau ziņots, ka pansionātā šonedēļ notiek masveida skrīnigs, un nedēļas sākumā bija zināms par aptuveni diviem desmitiem saslimušo.

Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs (V) atzina, ka Covid-19 iekļūšana pansionātā varētu būt saistīta ar to, ka daudzi darbinieki dzīvo Jēkabpilī, kur līdz šim konstatēts lielāks Covid-19 inficēto skaits.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu