Ķīnā pirmo reizi izmēģināti jaunie robotu taksometri bez vadītāja (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Pašpiedziņas automašīnas ir redzētas daudzās zinātniskās fantastikas filmās, bet, kā aplūkojams nesenajos tehnoloģiskajos sasniegumos, tā drīz varētu būt realitāte, vēsta portāls "Vice".

Decembra sākumā tehnoloģiju uzņēmuma "Alibaba" atbalstītais blakusuzņēmums "AutoX" uz koplietošanas ceļiem Šeņdžeņā, Ķīnā izveda 25 automašīnas, kuras brauc bez autovadītāja.

Kamēr citām kompānijām, kuras iepriekš pārbaudīja savas autonomās automašīnas, transportlīdzeklī bija jābūt drošības vadītājam, "RoboTaxis" pa ielām klīst pilnīgi bez apkalpes.

Salīdzinot ar citām iniciatīvām, "AutoX" paziņoja, ka nepaļaujas uz braucēju dublējumkopijām vai attāliem operatoriem. Uzņēmuma publiskotajā video redzams, kā "Fiat Chrysler Pacifica" automašīna viena pati pārvietojas pa Šeņdženas centru.

Pasažieri iekāpj, kamēr citi cilvēki iekrauj un izkrauj bagāžu. Vienā brīdī pat suns izbaudīja ekskluzīvo braucienu. Pārbaudes braucienā minivens apbrauca kravas automašīnas un velosipēdistus un krustojumos apstājās, lai palaistu gājējus.

Tomēr taksometri patreiz ir tikai izmēģinājuma režīmā un vēl nav pieejami sabiedrībai. "AutoX" nākamajos divos vai trīs gados cer paplašināt savu programmu līdz regulārajiem pasažieriem.

"Mēs esam ieguvuši atbalstu no pašvaldības. Šeņdžena strauji virzās uz likumdošanu attiecībā uz pašpiedziņas automašīnām," sacīja "AutoX" pārstāvis.

Autonomie transportlīdzekļi izrādās ir Ķīnā ļoti pieprasīti, jo autoražotāji un tehnoloģiju firmas iegulda miljardiem dolāru tā sauktajā transporta nākotnē. Protams, attīstība notiek arī citur pasaulē. Pašbraucošie transportlīdzekļi ir izgājuši uz ceļiem tādās vietās kā Lielbritānija un Singapūra, taču šajos testos joprojām bija nepieciešama drošības vadītāja klātbūtne.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu