VIDEO ⟩ Kurzemes pusē vīrietis nonāk aci pret aci ar drosmīgu lāci (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Aculiecinieki aizvien biežāk dalās ar foto un video, kur pašmāju mežos redzami lāči. Otrdien, 1. decembrī, portāla "Apollo.lv" lasītājam Arturam izdevās sastapt ķepaini Kurzemes pusē.

Arturs sarakstē ar portālu "Apollo.lv" uzsver, ka daudzi nemaz nenojauš, ka Kurzemes mežos mīt lāči. Pats vīrietis arī atzīst, ka "sen nebija manījis lāčus Kurzemes pusē".

Aculiecinieks norāda, ka pamanījis lāci ejam pāri laukam un pēc tam atkal nozudis mežā. "Viņi jau tagad meklē ēdienu ziemas guļai," norāda vīrietis.

Precīzu lāča atrašanās vietu Arturs negribēja teikt, sakot - "lai jau dzīvnieks tur mierīgi dzīvo".

Video: Uz lauka Kurzemes pusē manīts lācis

Jau ziņots, ka Latvijā nākotnē sagaidāms lāču populācijas pieaugums, jo Igaunijā līdz nesenam laikam tikusi mērķtiecīgi veicināta lāču populācijas izplatība dienvidu virzienā, pauda Valsts meža dienestā (VMD).

VMD atzina, ka pēdējos gados Latvijā lāčus var sastapt biežāk, un pēc ekspertu vērtējuma Latvijā uzturas apmēram 20-50 lāču.

"Sagaidāms, ka Latvijā lāču paliks arvien vairāk, jo Igaunijā līdz nesenam laikam tikusi mērķtiecīgi veicināta lāču populācijas izplatība dienvidu virzienā," pauda dienestā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu