Linkaits kritizē izmantoto formulu valstu iekļaušanai pasažieru pārvadājumu aizliegumu sarakstā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudis kritiku par Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) izmantoto formulu aprēķiniem to valstu noteikšanai, ar kurām aizliegti pasažieru pārvadājumi.

"Formula, pēc kādas SPKC nosaka sarakstā iekļaujamās valstis, neatbilst citu Eiropas Savienības dalībvalstu labajai praksei," uzskata Linkaits.

Satiksmes ministrs uzsver, ka pasažieru pārvadājumu aizliegums uz un no Lietuvas ir ļoti smags trieciens Latvijas savienojamībai ar Eiropu.

Kā ziņots, no pirmdienas, 7.decembra, būs aizliegti pasažieru pārvadājumi cita starpā arī uz Lietuvu, liecina SPKC apkopotie dati.

Tā kā vidējais Covid-19 izplatības Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) nedēļas rādītājs ir nokrities līdz 506,9, no pirmdienas, 7.decembra, regulārie pasažieru pārvadājumi nebūs atļauti uz valstīm, kur ir vairāk nekā 1013,8 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Saskaņā ar SPKC informāciju, līdz ar to no pirmdienas regulārie pasažieru pārvadājumi būs aizliegti uz Andoru, Luksemburgu, Horvātiju, Sanmarīno un Lietuvu.

Pasažieru pārvadājumi tiek aizliegti ar valstīm, kurās vidējais Covid-19 izplatības nedēļas rādītājs ir vairāk nekā divkārt lielāks nekā Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) vidējais nedēļas rādītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu