Namībijas vēlēšanās uzvarējis politiķis vārdā Ādolfs Hitlers (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Namībijas Ompundžas apgabala vēlēšanās uzvaru izcīnījis vietējais politiķis vārdā Ādolfs Hitlers Ūnona, vēsta raidorganizācija BBC.

Intervijā vācu laikrakstam "Bild" Ūnona īpaši uzsvēra, ka viņam neesot "nekāda sakara" ar nacistisko ideoloģiju.

Kādreizējā Vācijas kolonijā Namībijā vāciski vārdi ir bieži sastopami.

Ūnona tika ievēlēts no valdošās partijas "Swapo", kura savulaik cīnījās pret koloniālo varu.

Politiķis intervijā atzina, ka tēvs viņam esot devis vārdu par godu nacistu līderim, taču piebilda, ka "viņš droši vien nesaprata, kādu politiku Ādolfs Hitlers pārstāvēja".

"Bērnībā man tas šķita pavisam parasts vārds," stāsta Ūnona, kurš apgabala vēlēšanās saņēma 85% balsu. "Tikai vēlāk sapratu - šis cilvēks gribēja pakļaut visu pasauli. Man ar tādām lietām nav nekāda sakara."

Viņš neapsver vārda nomaiņu.

Namībija no 1884. līdz 1915. gadam bija Vācijas impērijas protektorāta teritorija. Laikā no 1904. līdz 1908. gadam Vācijas impērija nogalināja tūkstošiem vietējo cilšu pārstāvju, kuri bija sacēlušies pret svešzemju varu.

Šogad Namībija noraidīja Vācijas reparāciju piedāvājumu desmit miljonu eiro apmērā, sakot, ka turpinās sarunas par "pārskatītu piedāvājumu".

Pēc Pirmā pasaules kara Namībija nonāca Dienvidāfrikas kontrolē, bet 1990.gadā ieguva neatkarību. Valstī joprojām ir daudzi ciemi ar vāciskiem nosaukumiem un neliela vāciski runājošu iedzīvotāju kopiena.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu