Ekskluzīva Parīzes viesnīca kļūst par bezpajumtnieku patversmi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skats no viesnīcas numura.
Skats no viesnīcas numura. Foto: Reuters/ScanPix

Parīzes viesnīca "Hotel Avenir Montmartre" iepriekšējās tūrisma sezonās ir bijusi pārpildīta, taču tagad - Covid-19 pandēmijā viesnīca atradusi veidu, kā telpām nepalikt tukšām, vēstī medijs "Reuters".

Viesnīca par "tūristu magnētu" tiek uzskatīta pateicoties savai atrašanās vietai. No viesnīcas logiem vērojams pasakains skats uz Eifeļa torni un Parīzes Svētās sirds baziliku. 

Covid-19 ierobežojumu dēļ viesnīca ir tukša, taču ir izdomāts kaut kas pavisam cits, kas šo "tukšumu" varētu aizpildīt - kļūt par patversmi bezpajumtniekiem.

Viesnīcas vadība uz vienu gadu ir nodevusi savas istabas labdarības organizācijai "Emmaus Solidarite", kas palīdz bezpajumtniekiem. Organizācija tagad piedāvā viesnīcas istabiņas cilvēkiem, kuriem draud palikšana uz ielas. 

Ja nebūtu viesnīcas istabiņu piedāvājums, tad Ibrahims no Rietumāfrikas valsts Mali gulētu savā darba vietā - restorāna virtuvē, bet, ja tas neizdotos, tad nāktos gulēt uz ielas.

"Kad es tikko ierados Parīzē, es nevienu nepazinu. Es sākumā dzīvoju dažādās mājās, katru reizi pārvācoties, dažkārt guļot arī virtuvē vai blakus atkritumu tvertnei," saka Ibrahims. 

"Dažkārt es atrodu nelielu "haltūru", nopelnu ap 40 - 30 eiro, bet es par to naudu nevaru atļauties nakšņot Parīzes viesnīcās," turpina Ibrahims. 

Visas viesnīcas izmaksas sedz labdarības organizācija. Patvēruma meklētājiem piedāvā trīs maltītes katru dienu. 

Labdarības organizācija piedāvā viesnīcas telpas bezpajumtniekiem, lai viņiem palīdzētu nostāties atpakaļ "uz kājām". 

Organizācijas pārstāvji stāsta, ka daudziem bezpajumtniekiem ir fiziski un garīgi traucējumi no dzīvošanas uz ielas. Tāpēc pārstāvji cer, ka viņiem izdosies palīdzēt bezpajumtniekiem nākotnē vairs nenonākt uz ielas. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu